S’aprova el principi del final de les obres a Espronceda

El ple ha aprovat el convenir de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per desencallar la tercera fase d’obres de remodelació al barri. Construit durant els anys del desarrollisme franquisme per l’Obra Sindical del Hogar i després assumit per la Generalitat a través d’Adigsa, el barri té diversos problemes urbanístics que no s’han ressolt.

A meitats de la dècada passada, amb els governs tripartits, es van fer dues fases de millora però la feina no es va acabar del tot. Ara amb el nou conveni s’hauria de desencallar la situació en breu i des del consistori es parla d’una futura quarta fase d’obres al voltant de la zona del Mercat de Campoamor, el camp de futbol del carrer Reis Catòlics i la zona esportiva del sud (piscina de Campoamor i pavelló del sud).

De moment i pel que respecta a la tercera fase, afecta l’entorn del Passeig Espronceda i el carrer Feijó. Els treballs han de començar en les properes setmanes, segons ha assegurat el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Josep Ayuso. Les obres s’allargaran durant l’any 2014 i tenen un pressupost de 1,6 milions d’euros.

Part dels grups han reconegut la paciència “infitina” del veinat. Tots els grups hi han votat a favor. L’Entesa s’ha abstingut. El barri està composat per 1.500 habitatges construits durant la dècada dels 60 del segle passat, amb patologies estructurals en alguns edificis que van obligar a reallotjaments i demolicions.

La fase 1 de la reforma va comprendre els terrenys entre els carrers Aribau i Aprestadors. La fase 2 els que hi havia entre Aprestadors i el carrer Fontanella. Ara es centraran més al sud, entre Espronceda i Feijoo.

Foto portada: les obres es faran entre el Passeig Espronceda i el carrer Feijoo, prop del Mercat de Campoamor. Font: Google Maps.