Manifestació tancament bbva a Can Deu. Autor: David B.

Concentració contra el tancament de l’oficina del BBVA a Can Deu

Uns 200 veïns s’han concentrat a la plaça dels Castanyers del barri de Can Deu per protestar contra el tancament imminent de l’oficina bancaria del BBVA al barri. Els veïns preparen noves mobilitzacions pels propers dies. La concentració que s’ha acabat amb una manifestació pels carrers del barri ha estat convocada per la Federació d’Associacions de veïns de Sabadell (FAV), i les entitats veïnals de quatre barris: Torreguitart, la Plana del Pintor, el Torrent del Capellà i Ca n’Oriac.

Els veïns presents han assegurat que aquest tancament de la sucursal és “un atemptat contra un servei essencial” i que a més “posa en risc la salut i la seguretat dels veïns” perquè els obliga a desplaçar-se a altres barris.

“Les entitats bancàries estan tancant més de 4.000 sucursals arreu del país. No consentirem aquests tancaments i farem tot el possible perquè no privin els barris d’aquest servei essencial. Ho denunciarem a les autoritats corresponents perquè creiem que això és un atemptat contra un dret essencial de la ciutadania”, ha assegurat el president de la FAV, Manuel Navas.

D’altra banda, des de les entitats veïnals han animat als ciutadans a que se sumin a les properes accions de protesta que es convocaran “en defensa d’uns barris amb serveis essencials”. Navas ha informat que portaran una moció el proper ple sobre el tancament de les sucursals bancàries i que denunciaran els fets davant la Síndica Municipal de Greuges de Sabadell i el Síndic de Greuges de Catalunya. Les entitats veïnals han apuntat que en les properes setmanes realitzaran més accions a les portes de les sucursals del BBVA.

Més informació: 

La banca tanca la meitat d’oficines en una dècada

Foto portada: Manifestació pel tancament de la sucursal del BBVA a Can Deu. Autor: David B.