Foto portada: simulació de la futura plaça de Navacerrada. Autor: Ajuntament.

400.000 euros per dignificar la plaça Navacerrada

L’Ajuntament invertirà uns 400.000 euros per reurbanitzar la plaça de Navacerrada, a Ca n’Oriac, just davant la biblioteca del nord. Les obres començaran l’any vinent, unificaran els dos àmbits de la plaça i reduiran la circulació de vehicles a la Ronda de Navacerrada.

La plaça de Navacerrada està just davant de la biblioteca del nord, a prop de la piscina de Ca n’Oriac i tradicionalment ha estat un espai degradat, sovint usada com un espai de reparació de cotxes a cel obert o per emmagatzemar objectes diversos.

La principal actuació a nivell urbanístic serà eliminar un sentit de circulació de la Ronda de Navacerrada i situar la calçada al mateix nivell que la plaça, amb la voluntat de pacificar el trànsit rodat i donar preferència als ciutadans. També s’eliminarà un tram de calçada, al carrer de Moncayo, que divideix la plaça en dues parts, per unificar-ne els nivells.

L'actual plaça de Navacerrada vista per Google Street View.
L’actual plaça de Navacerrada vista per Google Street View.

Segons el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, el projecte donarà la “dignificació” a una plaça “que ara no té la qualitat que els seus veïns es mereixen”. “Tenim un espai que recull les aspiracions de tothom”, diu el regidor del districte 3, Gabriel Fernàndez. “L’espai públic digne és un element clau per a la cohesió social”, manté.

Les obres, al 2019

La nova plaça s’ha pactat en el marc de l’Àgora Nord i la Comissió Parc del Nord, segons fonts municipals. Tindrà dos àmbits: per un costat un espai obert per fer activitats i accedir als habitatges del carrer del Moncayo. Per altra banda, a tocar la Ronda de Navacerrada, s’hi situaran nous arbres i bancs. L’inici de les obres està previst per a començaments de l’any vinent. Aquest dilluns s’ha aprovat el projecte de reurbanització.

Foto portada: simulació de la futura plaça de Navacerrada. Autor: Ajuntament.