Xavier Rosell i Paco Vilches, director i guionista del documental de ca n'Oriac. Autora: Irene J.

El documental ‘Ca n’Oriac, crònica històrica del barri’ s’estrenarà el 2020

De la mà dels productors del documental Torre-romeu, una història de lluita i solidaritat, arriba a la ciutat Ca n´Oriac, crònica històrica del barri. El periodista Xavier Rosell repeteix com a director i la realització està a càrrec de Santiago Fletcher, amb Paco Vilches com a guionista. La peça tindrà una hora de durada i s’estrenarà, si tot va bé, a principis de 2020. 

L’any que ve s’estrenarà a Sabadell Ca n´Oriac, crònica històrica del barriEs tracta d’una peça documental produïda per l’equip que fa un any produïa i estrenava el que seria el seu antecessor: Torre-romeu, una història de lluita i solidaritat. Per a Xavier Rosell, periodista i director del documental, Santiago Fletcher, realitzador, i Paco Vilches, el guionista, el barri protagonista d’aquest segon treball no podia ser un altre que Ca n’Oriac.

“Ca n’Oriac és el barri més important per nosaltres. És el que té més història, més comerç, més vida i més habitants”, explica el director.

El documental compta amb un total de 26 entrevistes realitzades a persones representatives del barri, i tindrà una hora de durada. A més, els productors expliquen que per a l’elaboració s’han arribat a recopilar més de mil fotografies, algunes d’elles inèdites, facilitades pels propis veïns de Ca n’Oriac. A més, destaca la participació del guitarrista Rafa Cañizares, que a més de amb seu testimoni ha enriquit el documental amb la seva música, que han utilitzat com a banda sonora. Alguns dels veïns que han assistit a la presentació del documental, han deixat constància de la il·lusió amb que esperen el seu estrena.

“Considero que aquest reportatge pot ser molt positiu pel barri, i que tocarà moltes fibres”, assegura Francisco Hermoso, secretari del Sabadell nord.

Rosell, el director, afirma que la peça es troba actualment “en fase d’editatge” i que, si tot va bé, s’estrenarà a principis de 2020. 

Foto portada: Xavier Rosell i Paco Vilches, director i guionista del documental de ca n’Oriac. Autora: I. Juárez.