Parc del Nord

La FAV denuncia de nou la manca de concreció del Parc del Nord

  • La FAV assegura que “el projecte per reformar el parc no avança”.
  • La federació veïnal manté que “l’Ajuntament no compleix les seves promeses”.

La Federació d’Associacions de Veïns (FAV) expressa el descontent general amb l’ajuntament de Sabadell per partida doble: en primer lloc, per reiniciar el concurs d’idees que es va posar en marxa fa quatre anys per al Parc del Nord; i, segon, per l’incompliment dels acords pactats per escrit. 

La Comissió del Parc de Nord ha convocat una roda de premsa, aquest dimarts, per posar en evidència la “crítica” situació en què es troba. El comunicat s’ha hagut de fer a l’entrada del Pavelló del Nord, ja que els han denegat l’accés a la terrassa de l’edifici.

Tres anys i mig després de posar en marxa un concurs d’idees, es considera que aquest projecte és “insostenible”. El primer va quedar desert i es va convocar un segon concurs, del qual ara s’han escollit sis finalistes. El president de la FAV, Manuel Navas, assegura que “una vegada s’hagi finalitzat el procés, el parc serà el més gran de Sabadell”, però “a causa de les contínues demores i dilacions de l’Ajuntament, no sabem quan estarà acabat”. Navas confia que, aquesta vegada, el guanyador del concurs consulti amb la comissió les idees que té en ment per tal que puguin aportar-los la seva valoració.
El secretari de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac, Andrés Lorite, puntualitza que “durant aquests quatre anys, no hi ha hagut la voluntat de treballar en l’obra pública: ni millores en els carrers, ni en les vies… i de pressupost, n’hi ha”.

Lorite admet que “per culpa de l’abandonament per part de l’Ajuntament, al parc cada dia sorgeixen més problemes i, actualment, es troben en una situació totalment deteriorada”. El secretari de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac exposa que encara no han rebut cap proposta per decidir la nova font de Can Deu, ja que l’actual està trencada, així com tampoc atenen a la massificació de vehicles quan hi ha alguna competició esportiva. “Si no posen tanques, ni multen a qui no respecta el pas, la circulació aquests dies és inviable”.

Finalment, el secretari de l’Associació de Veïns de Sant Julià, Antonio Díaz, ha ressaltat la seva indignació exclamant que “estem farts que ens venguin fum. Fins que no hi hagin accions, entendrem que l’Ajuntament no té voluntat d’atendre’ns”.

Foto portada: una vista del Parc del Nord. Autor: JdA.