Autor: J.d.A.

Les obres del Parc del Nord, per al nou govern

La trobada entre el govern municipal i els membres de la Comissió del Parc del Nord deixa un nou calendari sobre la taula per fer realitat aquest vell projecte. El quatripartit es conforma amb deixar un projecte tancat de cara al proper mandat. La primera fase d’obres començaria la tardor de 2019. 

En una trobada entre la Comissió Parc del Nord, formada per les entitats veïnals de la zona, amb l’alcalde, Maties Serracant, i el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, el quatripartit ha presentat el calendari pel segon concurs d’idees. El primer va quedar desert el passat mes de juliol.

Quin és el nou calendari?

Durant el mes d’abril es farà el plec de clàusules del nou concurs d’idees, del qual s’escolliran sis projectes finalistes abans de les vacances d’agost. El procés es farà a dues voltes i cada finalista rebrà 4.000 euros. “És una forma d’incentivar la participació”, assegura el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero (ERC). Un cop es tinguin els sis projectes (tres d’equips reconeguts i tres pre-projectes d’equips més joves) es farà una exposició pública i una avaluació popular de les propostes.

Al novembre un jurat format per arquitectes, ambientòlegs, biòlegs, representats municipals i de la Comissió del Parc del Nord escollirà el projecte final del Parc del Nord.

Reunió aquest dimarts. Autor: cedida.
Reunió aquest dimarts. Autor: cedida.

La intervenció abarcarà una àmplia zona del nord de la ciutat (des de Can Deu al nord fins al parc de la Clota a Can Puiggener al sud, i des de la Ronda Collsalarca a l’oest fins la frontissa amb el riu Ripoll a l’est). El consistori té ara per ara 2,7 milions reservats per aquesta intervenció del pla extraordinari d’inversions que es va fer pel superàvit del 2016. La inversió total serà d’entre 15 i 20 milions d’euros.

Durant el primer semestre de l’any 2019 l’equip d’arquitectes guanyador haurà de redactar el projecte global i el projecte executiu de la primera fase, que té reservats 2,7 milions. S’haurà de concretar, per tant, per on es comença.

Inici d’obres: novembre de 2019

L’inici de les obres, però, quedarà ja pel següent mandat municipal, ja que la licitació de les obres es faria al juny de 2019 i l’inici dels treballs, segons s’ha presentat, no serà abans de novembre de 2019. Ja, en tot cas, amb un nou govern a la plaça Sant Roc.

Navas (FAV): “farem un nou acte de fe”

“El nou calendari torna a ser un acte de fe per a les entitats que reclamen des de fa anys el Parc del Nord però esperem que aquest cop sigui realitat i estarem vigilants”, diu a iSabadell el president de la Federació d’Associacions de Veïns, Manuel Navas.

Accions a curt termini

El regidor d’Espai Públic assegura que mentrestant es faran algunes accions a curt termini. Per un costat, arreglar els camins d’accés al parc des del carrer de les Corones, els Clavells i les Magnòlies, al Torrent del Capellà i la Plana del Pintor. Per altra banda, es farà una zona d’estada per a persones al costat de l’àrea recreativa per a gossos. I finalment, s’estudia com canviar la font que hi ha a l’amfiteatre per ubicar-hi una zona d’aigües per a infants.

Foto portada: l’actual Parc del Nord. Autor: J.d.A.