FGC Gracia

L’Agrupació de Veïns de Gràcia vol que el passeig sobre les vies dels FGC es digui Antoni Farrés

L’Agrupació de Veïns de Gràcia ha sol·licitat a l’Ajuntament, via instància, que el futur passeig sobre les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins el Passeig de Can Feu porti el nom d’Antoni Farrés. 

Mitjançant una instància, l’AVG porta a l’actualitat la proposta que ja va fer l’any 2009: que el futur passeig entre la Rambla d’Ibèria i el Passeig de Can Feu sigui el passeig Alcalde Antoni Farrés.

“Creiem que qui va fer 20 anys l’alcalde de la ciutat, valorat amb prestigi i gran estima pels sabadellencs i sabadellenques, és mereixedor d’estar en un lloc preferent en el nomenclàtor, per reconèixer la seva talla pública i humana”, assegura la instància.

La instància es va presentar aquest dilluns i va signada per la presidenta de l’Agrupació de Veïns de Gràcia, Teresa Llamas, i el secretari de l’entitat, Sebastià Serra.
L’Àrea de Territori de l’Ajuntament ha creat una comissió per redactar el programa de continguts i usos per a l’espai públic. I aquest mes de maig es preveu convocar un concurs d’idees, que seleccionaran les directrius per redactar el projecte d’urbanització.

Farrès i el nomenclàtor

Nou anys després de la mort d’Antoni Farrés, l’alcalde de Sabadell entre 1979 i 1999 segueix sense un espai al nomenclàtor de la ciutat, més enllà de l’escultura d’Agustí Puig que té dedicada al parc de Catalunya. Diverses entitats han reclamat el seu nom per espais dels seus barris. Per exemple, l’Associació de Veïns de Covadonga proposa canviar la plaça de l’alcalde franquista Antoni Llonch per la d’Antoni Farrés. La UES i altres entitats demanen que la futura plaça, o parc urbà, del Vapor Cusidó a la Creu Alta, portin el nom d’Antoni Farrés. Ara s’hi afegeix una altra possibilitat, entre els barris de Gràcia i Can Feu.

Més info: ‘Diverses iniciatives demanen espais dedicats a Antoni Farrés‘.

Foto portada: les vies del tren, a partir de la Rambla d’Ibèria, fa uns mesos. Autor: David B.