Foto portada: placa al Parc de les Aigües, aquest matí. Autor: J.d.A.

Adjudicada la darrera fase d’obres del Parc de les Aigües

La Junta de Govern Local ha adjudicat la tercera i última fase de les obres del parc de les Aigües, a Can Llong. Costaran un total de gairebé tres milions i mig d’euros. L’element estrella del parc serà una passarel·la metàl·lica que ha de culminar al cim del turó. Està previst que les obres comencin abans del proper mes de juliol i el termini d’execució serà dun any

L’Ajuntament preveu que les obres que han de finalitzar la construcció del parc de les Aigües, a Can Llong, s’iniciïn abans de juliol. La Junta de Govern Local ja ha adjudicat les obres, que comportaran una inversió de gairebé tres milions i mig d’euros i s’hauran d’acabar en un màxim de dotze mesos. El tinent d’alcalde, Juli Fernàndez, assegura que “el parc de les aigües farà honor al seu nom”, i que respondrà a les demandes de la ciutadania, propiciant la creació d’una ciutat més verda, amb “més aigua i més espais públics de trobada i gaudi”.

El parc incorporarà una passarel·la metàl·lica “que culmina al cim del turó en un mirador de 360 graus sobre tota la ciutat i amb vistes a gran part de la comarca”, assegura. També volen que formi part d’un projecte d’infraestructura verda, que inclou el parc del Nord, el parc Catalunya, l’espai públic sobre el soterrament de Can Feu i el riu Ripoll.

Per últim, l’Ajuntament intentarà complir uns criteris de naturalització, amb “la potenciació de l’ús d’espècies vegetals autòctones o l’afavoriment de creació de petits mosaics de paisatge”. També aposten per la sostenibilitat, amb “espais de manteniment extensiu i vegetació de baix manteniment”, o “la plantació de l’arbrat”. Per últim, volen que sigui d’ús social, construint miradors, jardins, espais de joc, entre altres.

Foto portada: placa al Parc de les Aigües, el passat mes de setembre. Autor: J.d.A.