Foto portada: un operari, en un dels pisos. Autor: cedida. 

L’Ajuntament aconsegueix desallotjar el veí de Merinals on es va originar el focus de xinxes

Aquest dijous al matí, després d’un primer intent aquest dimecres, el veí del carrer Tíbet dels Merinals, ha abandonat, per voluntat pròpia, el seu habitatge durant uns dies. D’aquesta forma es podrà procedir a la desinfecció de l’immoble.

L’ajuntament de Sabadell ha aconseguit desallotjar del seu habitatge el veí que suposadament va originar el focus de xinxes després de desplegar un dispositiu, aquest dijous al matí.

“La nostra intenció fins a l’últim moment és que l’home sortís de forma voluntària i  avui hi ha hagut un dispositiu amb la Policia Municipal i membres de serveis socials per convèncer l’home amb l’ajuda de la seva família perquè abandonés l’edifici”, assegura el regidor d’Acció Social i Habitatge, Eloi Cortés.

“L’Ajuntament ha iniciat un recurs municipal per netejar i desinfectar l’habitatge i un altre recurs d’habitatge pels dies que duri el procés de neteja”. L’Ajuntament correrà amb les despeses de neteja d’aquest habitatge i es coordinarà amb l’empresa de control de plagues contractada pels veïns.

Cortés assegura que “el procediment de la desinfecció el marcarà i el coordinarà l’empresa contactada pels veïns”. D’altra banda el regidor d’Acció Social i Habitatge ha apuntat que “aquest tractament durarà uns dies i després hi haurà un seguiment. Quan hi ha xinxes no es un tractament d’un dia, n’hi ha d’haver un parell més i un posterior seguiment”.

Foto pottada: un operari, treballant en un pis afectat per xinxes. Autor: Arxiu.