L'estat dels pisos, aquesta primavera. Foto: J.d.A

Sabadell reclama l’enderroc dels pisos fantasma dels Merinals

  • Tots els grups municipals reclamen a la Generalitat que executi l’enderroc pendent.

  • Els edificis estan abandonats des de fa anys i ja són un problema de salubritat i seguretat.

El ple municipal de Sabadell ha aprovat reclamar a la Generalitat que enderroqui de forma immediata els dos blocs de pisos buits que té l’Agència Catalana de l’Habitatge al barri dels Merinals. Els blocs formen part del polígon d’habitatges dins el pla de rehabilitació i els seus propietaris van marxar fa temps.

Mentre s’esperava l’enderroc, el deteriorament ha anat sent cada cop major. A dia d’avui, el veinat de la zona pateix perquè no pugui passar cap desgràcia. A més, els veïns asseguren que les rates campen per tot arreu, alguns tenen por perquè les portes s’obren i es tanquen amb virulència si fa vent i fins i tot hi ha hagut algun petit incendi. Podeu ampliar la situació d’aquest pisos a l’article Cinco años esperando un derribo cada vez más urgente. En total, són dos blocs amb 60 habitatges en total. Fa més de cinc anys que estan buits.

L’Entesa per Sabadell ha portat la moció a Ple, que s’ha aprovat per tots els grups sense excepció. La portaveu de l’Entesa, Virgínia Domínguez, ha assegurat que la moció servirà “per recordar la Generalitat que té un enderroc pendent”. La majoria dels grups s’han posat d’acord sobre la necessitat d’enderrocar quan abans millor.

Convergència i Unió, que governa a la Generalitat (que és qui té la competència per a fer l’enderroc a través de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya) ha recordat que si no s’ha fet ha estat per la supressió de les subvencions que el ministeri de Foment donava per millorar els barris. El portaveu del Partit Popular, Esteban Gesa, s’ha preguntat si “la culpa de tot sempre la té Madrid?”.

Foto portada: L’estat dels pisos, aquesta primavera. Foto: J.d.A.