Foto portada: una de les simulacions que s'han fet al projecte. Autor: Ajuntament.

Un tram del carrer de la Indústria serà per a vianants a finals de 2022

L’Ajuntament inicia els tràmits per convertir un tram del carrer de la Indústria en una via per a vianants. Si els terminis es compleixen, les obres començaran l’any vinent i haurien d’estar acabades a finals de l’any 2022, pagades en un 50 per cent per fons de la Comissió Europea. S’hi invertiran 900.000 euros.

El carrer de la Indústria, amb el de la Creueta potser el més senyorial del Sabadell del segle XIX i XX ja que bona part dels industrials hi tenien en ell la seva residència, acumula diversos pols d’activitat. El Servei d’Atenció Ciutadana hi té la principal oficina, per on hi passen prop de 600 persones al dia (abans de la Covid), així com Correus. L’empresa Aigües Sabadell hi té la seva seu i també l’Arxiu Històric. L’escola Sagrada Família aplega 700 estudiants cada dia a la zona, com també els dos supermercats que hi ha. No és per tant un carrer menor, ni secundari a efectes circulatoris, perquè com el de les Tres Creus o Creueta travessa el Centre des de la Casa Duran fins la Gran Via.

L’Ajuntament ha començat els tràmits aquest dilluns per convertir el primer tram en un carrer per a vianants. Ja ho va anunciar fa dos mesos l’alcaldessa, Marta Farrés, en una trobada amb Sabadell Cercle d’Entitats. En aquella trobada Farrés va fer públic que renunciava a complir la major part del seu programa electoral a causa de la pandèmia. Però a canvi va presentar quines obres sí es faran abans que acabi el mandat. Els calendaris presentats per l’executiu són convertir en un espai de plataforma única el trem entre el carrer de Sant Joan i el carrer de Sant Llorenç.

El projecte està finançat per l’estratègia DUSI, que va guanyar l’antic govern. Però mentre el quatripartit preveia fer el carrer Tres Creus de vianants, l’executiu actual aposta per fer de vianants un tram del carrer de la Indústria, entre la Casa Duran i el carrer Sant Llorenç.

“Hem decidit fer el projecte al carrer Indústria perquè en aquest tram no té gaires vehicles. És senzill vianalitzar-ho sense que hi hagi desajustos. I en segon terme perquè el tram del carrer Sant Joan amb Sant Llorenç té un seguit de façanes que ens interessa unir: el Servei d’Atenció Ciutadà i l’escola Sagrada Família. Donarà més qualitat urbana”, ha defensat l’alcaldessa, Marta Farrés.

L’alcaldessa manté que s’apostarà pel verd, fugint dels “espais durs”, mantenir l’arbrat però plantant vegetació però tenint en compte que “les façanes ens ajudaran moltíssim a integrar el projecte”.

El projecte s’ha presentat aquest dilluns als portaveus municipals, d’aquí fins al novembre es presentarà al veïnat i comerciants. Després s’haurà d’aprovar el projecte, licitar les obres i començar els treballs, que s’han d’acabar abans que acabi l’any 2022 si no es vol posar en perill la dotació de la Unió Europea.

Foto portada: cantonada entre el carrer Indústria i Sant Llorenç. Autor: David B.