Foto: M.Tornel.

El tall del carrer Sant Pere, el 5 de febrer

Les obres per transformar el carrer de Sant Pere ja tenen data. Començaran el 4 de febrer. El carrer quedarà tallat al trànsit el 5 de febrer. Acabaran al setembre i costaran uns 395.000 euros, la meitat dels quals els paga la Unió Europea. 

El cèntric carrer Sant Pere no és un de qualsevol, ja que molts vehicles l’empren per passar d’una banda a una altra del centre, des de la que ve de la carretera de Barcelona fins a la Gran Via a través dels carrers Horta Novella, Sant Pere, República i Tres Creus. A partir de setembre, el carrer tindrà prioritat per a vianants i els efectes que tingui a la mobilitat són tot un interrogant durant i després de les obres, que haurien d’acabar abans de la Festa Major.
El resultat de les obres serà una transformació integral, amb un carrer de plataforma única i paviment únic (com el carrer d’Advocat Cirera, en paral·lel al de Sant Pere). Es disposarà d’arbrat i espais de vegetació, segons el disseny aprovat. “Menys fum, menys soroll, nous jardins: nou paviment”, resumeix  Juli Fernàndez.

Quines alternatives s’han preparat?

El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial i el regidor d’Espai Públic, Juli Fernàndez i Xavi Guerrero, han presentat el dispositiu de mobilitat. S’han fet un pla de senyalització amb els recorreguts alternatius i s’han dissenyat nous itineraris per a veïns i mercaderies, que aniran variant en cada una de les fases d’obra. També s’han preparat un díptics i cartells informatius.

Més info: ‘Projecte de renovació del carrer Sant Pere‘. 

Foto portada: cues de trànsit al carrer Sant Pere. Autor: M.Tornel.