Passeig de la Revolució. Autor: David B.

El Passeig de la Revolució celebra el seu 150è aniversari

El Passeig de la Revolució, que es va urbanitzar el 1968, celebra el seu 150è aniversari i diverses entitats han trobat oportú commemorar aquesta data creant un programa d’actes. Els actes es realitzaran divendres 26 i diumenge 28 d’octubre.

Amb motiu de l’aniversari del Passeig i aprofitant que s’hi realitzaran unes obres de millora, la Comissió del 150è Aniversari del Passeig de la Revolució, l’AAVV de Covadonga i l’Associació Cultural la Sèpia Verda, organitzen diverses activitats.

Divendres: taula rodona

El programa començarà divendres 26 d’octubre amb una taula rodona, reflexionant sobre la importància de la relació entre el riu Ripoll i l’entorn urbà i acabarà diumenge 28 amb el moment de la festa i de la convivència fraternal.

Divendres a les set de la tarda a l’Associació de Veïns de Covadonga es faran diverses xerrades que aniran a càrrec de l’historiador Josep M. Benaul, d’Isabel Argany i de l’arquitecte Pere Vidal.

Diumenge: festa

Diumenge es realitzaran diverses activitats lúdiques, a les onze del matí es durà a terme una cursa infantil, seguidament a les dotze hi haurà la cercavila de gegants que comptarà amb els gegants de l’Animalada, dels de Covadonga i dels Pessebristes. A les 13:30 hores el grup All Foll+Eskamot Vallesà oferirà un concert i desprès hi haurà un dinar per a tothom. Les activitats de la tarda començaran a les 16 hores amb un taller de trapezi i més tard es realitzaran una sèrie de jocs de taula, de pista, tallers de xapes o de clauers. A les 17 hores s’oferirà una xocolatada per a tothom i la jornada la tancarà el grup de batukada, Batukandi de Andi Down Sabadell. Per tancar el programa, hi haurà un ball amb els Gegants de Covadonga. Durant tot el dia estarà disponible un servei de bar i venda de productes que s’han dissenyat per la data.

El Passeig de la Revolució

El Passeig de la Revolució és un element important de la història de Sabadell i compleix un destacat paper a la ciutat per ser enllaç entre el nucli urbà i el riu Ripoll. Es va començar a urbanitzar a finals de l’any 1867. Durant el franquisme, va ser el Paseo de Santa Teresa. Fins 1985 quan la reforma del nomenclàtor impulsada pel consistori democràtic li va retornar el seu nom. Ja llavors els veïns el cuidaven i mantenien de forma desinteressada. I així, tot i l’incivisme i la deixadesa, el Passeig de la Revolució ha arribat a avui dia. Es va convertir en un dels carrers més vistosos de Sabadell. La Junta de Govern va aprovar al juliol d’aquest any el projecte de millora del Passeig.

Foto portada: Passeig de la Revolució. Autor: David B.