Plaça Montserrat Roig. Autor: David B.

Desacord veïnal per la situació del monòlit que recorda les víctimes de l’Holocaust

L’Associació de Veïns de l’Eixample manifesta el seu desacord amb el lloc escollit per a la instal·lació del monòlit que recorda les víctimes de l’Holocaust. El president de l’entitat, Antonio Ontiveros, considera que col·locar el monument “just al centre de la plaça Montserrat Roig és totalment innecessari tenint múltiples espais verds on poder-lo ubicar”.

L’associació no només protesta pel lloc on s’ha instal·lat el monòlit, sinó també per les formes i el temps en què s’ha dut a terme. Des de l’organització tenen la sensació que “l’Ajuntament ha oblidat que als veïns també ens agrada participar en allò que ens afecta”.

Ontiveros, en nom dels membres de l’entitat, ressalta que no critiquen la instal·lació del monòlit a la plaça Montserrat Roig, sinó que aquest es trobi justament al mig de l’espai. El president de l’Associació de Veïns de l’Eixample considera que “un espai recollit i discret seria més adequat per un element del record”. També adverteix que situar-lo enmig del recinte suposarà un obstacle per tots els nens del barri que juguin per l’únic espai lliure de la plaça, just on està situat el monòlit.
Malgrat que el passat 16 de gener, la secretaria i regidor del districte 1, Ramón Vidal, i el tècnic de l’Ajuntament fessin una reunió, l’endemà la decisió del consistori va aixecar polseguera a l’Associació de Veïns de l’Eixample.

Foto portada: instal·lació del monòlit a la plaça Montserrat Roig, aquest dimecres. Autor: David B.