Vapor de Cal Borni Duch, al carrer Brutau. Autor: David B.

Esclat obrirà un nou supermercat a l’Eixample

L’Ajuntament donarà llum verda aquest dijous a una operació urbanística a l’Eixample de Sabadell que donarà lloc a una nova zona verda i la protecció d’una antiga fàbrica reconvertida en un supermercat Esclat

Així el vapor de Cal Borni Duch, que té entrada pel número 91 del carrer de Fra Luis de León, donarà lloc a una zona verda de 3.200 metres quadrats i un nou supermercat de la mateixa superfície. L’actual vapor no està protegit però el promotor es compromet a mantenir-ne l’estructura de la meitat de la superfície i encabir-hi el supermercat, tal com es va fer en un establiment de la mateixa marca al barri d’Hostafrancs fa un temps a la fàbrica Llagostera-Sampere.
Les obres duraran un any, segons ha avançat l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, qui ha destacat la creació d’una zona verda en una zona, entre l’Eixample i Sol i Padrís, que no va sobrada de places. “Guanyarem una superfície interessant i es preservarà un espai industrial”, assegura.

El vapor de Cal Borni Duch pertany a les edificacions de la indústria tèxtil llanera que van predominar al primer i segon Eixample de la ciutat durant el segle XIX i XX.

Foto portada: Espai que ocuparà l’Esclat al carrer de Brutau. Autor: David B.