Passeig de Can Feu. Autor: David B.

La urbanització de l’espai sobre les vies dels FGC a Gràcia, suspesa des de juny

La urbanització de l’espai soterrat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins el castell de Can Feu continua suspesa. Tot es paralitzava el juny d’aquest any, quan una empresa participant del concurs interposava un recurs contra la resolució de l’adjudicació. El programa que finança el projecte s’acaba el 2022, i els veïns temen que aquest endarreriment en dificulti l’execució. 

El procés que havia de finalitzar amb la urbanització de l’espai soterrat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fins el castell de Can Feu va quedar paralitzat el passat mes de juny, degut al recurs interposat per una de les empreses que participava al concurs d’adjudicació del projecte de soterrament.

Foto portada: imatge virtual del projecte guanyador. Autor: cedida.
Imatge virtual del projecte guanyador. Autor: cedida.

Es tracta de l’empresa Planas Esquius Segatti SCP, que havia quedat en segon lloc al concurs. Al recurs al·legava suposades “irregularitats”, i que en reclamava l’adjudicatura. El projecte es finança gràcies al programa d’Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), vinculat als Fons Europeus (FEDER), i que té data límit d’execució l’any 2022. La plataforma Soterrament FGC Ara! tem que això sigui més que un imprevist, i que finalment l’endarreriment dificulti la viabilitat d’execució del projecte.
Des de la plataforma asseguren que han adreçat un escrit a la presidenta del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, l’organisme que ha de resoldre el recurs, perquè tingui en compte la situació. També demanen al govern municipal “que vetlli per la resolució urgent del recurs”.

Més info: ‘Cinc claus del projecte per urbanitzar el soterrament de les vies entre Gràcia i Can Feu

Foto portada: soterrament del FGC. Autor: David B.