Foto portada: la maqueta de la futura antena sud de l'Escola Municipal de Música. Autor: Ajuntament.

El centre cívic de Sant Oleguer s’ampliarà per acollir una antena de l’Escola Municipal de Música
El projecte ve de lluny, i s’hauria d’acabar d’aquí a dos anys. Es tracta de la descentralització de l’Escola Municipal de Música cap al sud. Ja s’ha aprovat el projecte per ampliar el centre cívic de Sant Oleguer amb la finalitat d’acollir la nova seu del centre musical municipal. 

El govern ha fet l’anunci des del mateix barri, on dedica la jornada en unes iniciatives que anomenen El Govern al Barri i que ja han fet a la zona nord, o a Can Rull i la Concòrdia.

“És un projecte que ve de l’anterior govern i que ens sembla una bona idea. La seu del sud de l’Escola de Música serà un projecte emblemàtic del barri, amb nous espais per al centre municipal. L’ampliació permetrà donar sortida a les necessitats del centre cívic, un dels més utilitzats a la ciutat”, ha declarat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés.

Segons assegura el govern, es construiran quatre nous volums amb un total de 2.700 metres quadrats. La inversió serà d’uns tres milions d’euros per fer un edifici construït sota criteris bioclimàtics. A banda de descentralitzar l’Escola Municipal de Música, permetrà ampliar-ne el número d’alumnes. Un dels problemes del centre, havia dit sovint l’exregidor d’Educació, Joan Berlanga, és que la gran majoria del seu alumnat és del centre sociològic de la ciutat (Centre, Creu Alta, Gràcia) mentre que els residents a la resta de barris representen una part molt minsa de l’alumnat. Amb la descentralització es volia també que més gent dels barris facin estudis musicals al centre municipal.

La seu central, a l’Eix Macià

Si portar una antena de l’Escola Municipal de Música al sud té la paternitat de Joan Berlanga (també al nord s’havia de portar, per cert, segons el mateix pla), l’alcaldessa aposta com un dels seus projectes estrella pel trasllat de la seu central de l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional a l’Eix Macià. En concret, s’ha de fer en una part del solar davant d’El Corte Inglés que primer havia de ser el Centre de Convencions i Fires de la ciutat i després la Ciutat de la Música però que no ha passat mai d’un poc cuidat aparcament ple de pols.

Foto portada: la maqueta de la futura antena sud de l’Escola Municipal de Música. Autor: Ajuntament.