Foneria Suñer

Nova mobilització pel tancament de la Fundició Suñer

Manifestació aquest dimecres a la tarda a Sant Oleguer contra la foneria Suñer. Un grup de veïns s’han manifestat pel barri demanant el tancament de la fàbrica pels sorolls a la nit, fums i pudors. El grup ha acabat al centre cívic del barri, on se celebrava un debat electoral entre candidats a les municipals. 

La foneria Suñer SA segueix generant resistències al veïnat per les molèsties que ocasiona a la zona i que es ressumeixen, segons els veïns crítics, amb sorolls, pudors i fums. Fa anys que ho denuncien. Els concentrats s’han aplegat davant la fàbrica, al carrer Balmes, han tallat el trànsit, i s’han desplaçat fins el centre cívic. L’empresa ha tancat les portes i segons afirma Diari de Sabadell ha mostrat un comunicat en que recorda que compleix tots els requisits legals exigits, amb la llicència d’activitats al dia i avisa que emprendrà accions legals contra qui els ataqui amb dades falses i es mostra disposada a mostra la documentació que calgui.

La fundició, a la campanya electoral

Posteriorment, al debat entre candidats el tema ha sortit i tots han convingut que a mig i llarg termini l’empresa hauria de sortir del nucli urbà.  Des de fa un parell de setmanes s’ha instal·lat davant la foneria una estació que mesura la contaminació de la fàbrica. Ho farà durant dos mesos i mig i segons els resultats el consistori actuarà d’una forma o d’una altra.

Foto portada: exteriors de la foneria, al carrer Balmes. Autor: David B.