Edificis de Can Puiggener. Autor: David B.

Associació de Veïns de Can Puiggener: contra criminalitzar el barri; contra relativitzar el tiroteig

La Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell i l’Associació de Veïns de Can Puiggener temen que els darrers incidents al barri l’estigmatitzin encara més. Per això, fugen de parlar de conflicte entre comunitats i recorden que es tracta d’un problema entre dues persones a títol particular. No obstant, tampoc volen relativitzar la situació al barri. 

Fa molts anys que l’Associació de Veïns de Can Puiggener alerta contra la degradació del barri (per exemple, ‘Tornen a alertar contra la degradació de Can Puiggener‘. I han fet diverses mobilitzacions a la zona, al plenari municipal i escrits al govern. Però senten que no se’ls fa cas. La Federació d’Associacions de Veïns així ho palesa també.

En aquest sentit, fugen de veure els incidents de la setmana passada (més info: ‘Tiroteig a Can Puiggener‘), que han deixats dos ferits per arma de bala, com una mera anècdota. “És fruit de la degradació del barri i no s’han adoptat mesures eficaces per afavorir la convivència que es necessita”, diu la FAV. Segueixen reclamant un pla des de diverses perspectives per reactivar la zona. D’altra banda, demanen que es busquin els mecanismes per evitar que un individu pugui tenir un arma de foc sense control.
D’altra banda, les entitats demanen que no es magnifiquin ni s’utilitzin de forma irresponsable els fets del passat divendres i dissabte. “Es tracta d’un conflicte entre dues persones, que no pot qualificar-se d’un conflicte entre comunitats perquè no ho és”, finalitzen.

Foto portada: Can Puiggener al fons. Autor: David B.