Foto portada: membres del moviment veïnal, de l'Ajuntament i vinculats al projecte A-porta. Autor: Ajuntament / cedida.

El projecte A-porta, a Can Puiggener, tindrà una tercera fase

El projecte A-porta acaba la seva segona fase amb bons resultats, segons els seus impulsors: s’han fet un miler de visites a les llars dels veïns de Can Puiggener. La mirada del govern municipal ja està posada en una tercera fase que es plasmarà als pressupostos del 2022. L’objectiu serà potenciar la primera diagnosi i enfortir els valors comunitaris que ja estan aflorant.

Aquest matí s’han presentat els resultats de la segona fase del projecte A-porta, que consisteix en examinar porta a porta els habitatges del barri i conèixer els seus punts més fràgils i millorar la qualitat de vida dels ciutadans. S’han realitzat un total de 1.000 visites, el que suposa conèixer un miler de punts de vista.

“Entrar en cadascun dels detalls és complex, però els temes que més amoïnen el veïnat són les qüestions d’espai de convivència. Cal un pas més en els valors cívics de comunitat. Hi ha temes clàssics com la seguretat i la il·luminació on caldrà fer un pas més enllà. Això tindrà un camí cap a propostes de millora per a la vida comunitària del barri, però hi ha marge de millora”, assegura el president de la Confederació de Federacions d’Associacions de Veïns de Catalunya, Jordi Giró.

La tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Benestar Animal i Participació, Marta Morell, ha confirmat que l’objectiu del govern municipal és donar continuïtat al projecte en una tercera fase.

“Avui en dia i més que mai hem de seguir apostant per aquest tipus de projectes d’intervenció comunitària. Són importants per disminuir les desigualtats socials dins del barri i millorar la cohesió social”.

Si bé la primera intenció de Morell com a continuïtat del projecte era ampliar-ho a altres barris, “és molt interessant seguir apostant en com està el projecte: en aquesta tercera fase la intenció és seguir al barri de Can Puiggener i de cara als pressupostos del 2023 “sí que el portarem a altre barri de la ciutat”, ha detallat.

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Sabadell (FAVS), Manuel Navas, ha declarat que és necessari “donar continuïtat al projecte perquè si no haurà estat en va”. Segons Navas, A-porta ha servit per posar de manifest les fragilitats del barri i ara se’ls ha de donar resposta i proposa muntar “una taula de treball amb l’Ajuntament en un màxim de tres setmanes”. El president de la FAVS ha insistit en que la continuïtat ha de ser “immediata” i que no es pot deixar que “la cosa s’estanqui”. Navas ha volgut recalcar que el projecte només haurà “valgut la pena si realment s’avança en la convivència i cohesió social”, quelcom que es podrà aconseguir amb “voluntat política” segons les seves paraules.

Segueix iSabadell a Telegram!

Segueix iSabadell a Telegram i rebràs les notícies més rellevants directament al teu dispositiu. Fes-ho AQUÍ.

Foto portada: membres del moviment veïnal, de l’Ajuntament i vinculats al projecte A-porta. Autor: Ajuntament / cedida.

Comments are closed.