El documental sobre la història de Torre-Romeu s’estrenarà en una festa el 29 de setembre

L’octubre de 2014, la productora Magnetic2 i un grup de veïns de Torre-Romeu van començar a preparar un documental sobre la història del barri. Ara, gairebé quatre anys després, el documental està llest i es presentarà el proper 29 de setembre en una festa a Fira Sabadell.

“La festa del 29 de setembre serà un dia històric per la ciutat i el barri”, ha explicat Pepe Hernández, el delegat de la comissió del documental. Aquell dia hi haurà un dinar popular, projeccions del documental durant tot el dia a l’auditori i un autobús llançadora entre el barri i la Fira, que serà un bus històric de la TUS.

A banda de les projeccions, aquell dia també es posaran a la venda els primers DVD del documental. “Inicialment seran 500 còpies, però se’n poden encarregar més”, ha dit engrescat Hernández veient l’auditori del Centre Cívic de Torre-Romeu ple a vessar.

La història del barri

El documental dirigit per Xavi Rosell ha fet més de 80 entrevistes a personalitats del barri, com la regidora Marisol Martínez o el cantaor Kejío, ha comptat amb la participació de la major part de les entitats que hi ha i s’ha nodrit de més de 2.000 fotografies. “Intenta agafar totda la vida, amb els inicis del barri als anys 40-50, i té associacionisme, vida esportiva i política”, ha explicat Feliu Crespí, l’encarregat del guió.
“Ha estat molt engrescador viure sobre el terreny la història del barri”, ha explicat el director Xavi Rosell, que ha dit que quan va fer molts amics del barri. Rossell també ha destacat que gràcies al documental “s’han reunit persones que feia molts anys que no es veien”.

Durant l’acte d’aquest dijous s’ha projectat un tràiler de dos minuts amb un avançament del documental que s’estrenarà al setembre.

Foto portada: la presentació del documental sobre Torre-Romeu. Autor: L. Arderiu