Plaça Montcortés

La plaça de Montcortès, a Torre-romeu, canvia de fesomia

L’Ajuntament destinarà en els propers mesos més de 200.000 euros a la reforma de la plaça de Montcortès, al barri de Torre-romeu i prop del nou centre cívic. Els canvis inclouran millores en la jardineria i la instal·lació d’elements lúdics especialment dirigits a la pràctica esportiva dels adolescents i joves. 

Per una banda, es destinen prop de 109.000 euros a l’obra civil i la jardineria de l’espai. Per altra banda, uns 104.000 euros per instal·lar mobiliari urbà i elements per a dur-hi a terme activitats lúdiques, sobretot esportives per a joves.

La nova plaça tindrà dos espais. En un costat les àrees de jocs especialment dirigides a joves i adolescents, donada la manca d’instal·lacions d’aquest tipus al barri. L’Ajuntament diu que s’han recollit suggeriments per part dels joves del barri. Hi haurà una pista multifuncional, una zona per jugar a tennis taula, una zona d’exercicis físics i una darrera per patinar. A l’altre costat hi haurà arbres i una zona d’estada. Un dels dos camins principals connectarà les dues parts de la plaça i l’altre camí separarà les zones i connectarà la plaça amb el nou centre cívic del barri.
L’objectiu de tot plegat, segons indica el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, és “fer més visible la plaça de Montcortès per tal que sigui un lloc d’activitats, d’esport i de lleure”. El tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, diu que es vol així “dignificar encara més un barri com Torre-romeu”.

Foto portada: maqueta de la nova plaça. Autor: Ajuntament / cedida.