Foto portada: bloc de pisos al barri d'Espronceda, aquest dimecres. Autor: David B.

Sabadell, una de les tres ciutats que ha fet els deures en el Pla de Barris

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat ampliar el termini d’execució dels projectes beneficiaris de la convocatòria per als ajuts de la Llei de barris del 2009 que encara estaven pendents de finalitzar. Per tant, 23 dels 26 municipis als quals se’ls va concedir la subvenció i que havien de tenir finalitzades les obres aquest passat 30 de juny disposaran fins el 31 de desembre del 2019 per enllestir els seus projectes.

Només hi ha tres municipis que ja tenen acabats els projectes. Es tracta de Barcelona, Terrassa i Sabadell, que ha finançat diversos projectes a la zona sud de la ciutat, als barris de la Creu de Barberà, Espronceda, Campoamor i Les Termes.
La convocatòria tenia tres línies d’ajuts. En primer lloc, als barris amb projectes, als quals se’ls finançava el 50 per cent del cost total del projecte per a 10 municipis de més de 100.000 habitants. Aquí va entrar el projecte sabadellenc. En segon lloc a viles amb projectes i, per últim, el programa de continuïtat, on es finança el 50% del cost del projecte per continuar projectes anteriors.

Foto portada: blocs de pisos a Espronceda. Autor: David B.