Acte central del Dia de la Dona amb un to marcadament sahrauí

  • Centenars de persones participen de l’acte central del Dia de la Dona, a la plaça del Doctor Robert.

  • L’acte ha commemorat les reivindicacions de  la dona i la celebració dels 25 anys d’agermanament amb el Sàhara.

Com és habitual cada març s’ha realitzat l’acte central del Dia Internacional de la Dona, amb un to reivindicatiu i una gran assistència de públic.

L’acte que ha servit una vegada més per reivindicar el dret de les dones, especialment en aquesta edició se li ha sumat la voluntat de visibilitzar a les dones que viuen en situació de conflicte polític, com és el cas de les dones sahrauís- a propòsit de la celebració dels 25 anys d’agermanament de la ciutat de Sabadell amb el Sàhara Occidental i la ciutat de l’Argub.

La commemoració s’ha obert amb la lectura del manifest del 8 de març, signat per diferents institucions catalanes, a càrrec de l’actriu sabadellenca Montse Costa. Posteriorment s’ha donat lectura de paraules de dones d’arreu del món gràcies a la participació de representants de la Taula d’Igualtat de Gènere de Sabadell. Al llarg de l’acte, la cantant sahrauí resident a Sabadell, Mariem Hassan, ha interpretat diferents peces musicals, que han fet vibrar al públic assistent.

Hi ha assistit l’alcalde de Sabadell, Juan Carlos Sánchez, la Ministra de Cultura de la RASD (República Àrab Sahrauí Democràtica), Jadiya Hamdi, el Síndic de Greuges, Josep Escartín, i representants municipals de pràcticament tots els partits que conformen l’ajuntament de Sabadell.

Durant tot l’acte, el públic assistent ha pogut deixar missatges en forma de pètals com a símbol de la força, la unió i el poder de les dones a “l’Enfiladissa dels Pensaments”.

Foto portada: Noies Sahrauis posant un missatge a l’Enfiladissa dels Pensaments. Autor: David B.