Membres de l'ajuntament, l'esquitx i personal del centre de dia

S’obre un nou centre per a joves als Merinals

La casa dels Pins del Carrer Uruguai obrirà les portes el proper 1 de febrer com a centre obert on s’atendran cada setmana uns 60 joves d’entre tres i 18 anys, un cop es completi el seu desplegament.

Els barri dels Merinals tindrà el sisè centre obert per als joves de Sabadell, un pas més en la millora a l’atenció a la infància i adolescència en situació de vulnerabilitat. El centre en el seu inici donarà cabuda a uns 30 nens a la setmana, dividits en dos grups de 15. Comptarà amb dues educadores socials que realitzaran diverses activitats i jocs, juntament amb la conscienciació dels hàbits més importants i l’oferiment de suport als nois i a les seves famílies.

Actualment només s’ha realitzat la primera fase, en què s’ha dut a terme una primera reforma amb un cost de 60.000 euros i s’espera que cap a finals d’any es pugui dur a terme una segona fase que permetrà l’ampliació de dues sales més i la rehabilitació de l’ascensor, entre altres. Aquesta ampliació permetrà augmentar l’edat dels joves acollits que passaria a ser de fins als 18 anys.

L’Associació Juvenil l’Esquitx serà l’entitat encarregada de gestionar el centre. El seu director, Sergi Asensio, ha manifestat que “el servei oferirà una atenció individualitzada i, a la vegada, grupal, fent seguiment de forma coordinada amb el centres educatius i Acció Social. I en aquesta atenció socieoeducativa no oblidem el treball conjunt amb les famílies”.

10 centres a Sabadell

L’Ajuntament vol en aquest any 2017 passar de sis centres oberts municipals a vuit i arribar fins a 10 centres repartits en els diferents barris de la ciutat. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha manifestat que “fins al moment a la ciutat un total de 180 nens estan sent atesos en els nostres centres però la meta és poder arribar a atendre uns 300 amb 10 centres oberts i així atacar problemes com el fracàs escolar i l’absentisme a les escoles”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Acció Social i Cultura, Joan Berlanga, s’ha mostrat satisfet per “posar els diners allà on són més necessaris. Estem complint el pla d’acció del govern i cap a l’estiu esperem poder obrir un altre centre al nord”.

L’alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez, ha explicat que “l’obertura d’aquest centre permetrà abordar les desigualtats i a la vegada oferir als joves l’oportunitat de transformar i canviar la realitat en què viuen”.

Foto portada: Els regidors i l’alcalde juntament amb membres i col·laboradors del centre. Autor: Xavi Caba