Tensió creixent entre l’ajuntament de Sabadell i el BBVA

Tensió entre l’ajuntament de Sabadell i el BBVA a causa de l’escalada en el conflicte entre la PAH Sabadell i l’entitat financera. Mentre el banc emplaça l’Ajuntament a buscar la sortida per a la meitat de casos, el consistori recorda que l’interlocutor de l’entitat financera ha de ser la PAH, malgrat que el BBVA ho rebutgi.

El BBVA ha assegurat aquest matí que deixa en les mans de l’Ajuntament resoldre cinc dels 10 casos plantejats a la tancada a l’oficina del carrer d’Alfons XIII. Asseguren que l’entitat financera ha sol·licitat informes que acreditin la possible exclusió social de cinc famílies, i que no ha rebut resposta. Si l’Ajuntament acredita la situació, retirarien els avals hipotecaris dels casos. Per als cinc casos restants, BBVA assegura que només manté les garanties hipotecàries per deutes no vinculats a la compra d’habitatge.

El grup bancari, no obstant, rebutja seguir dialogant amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, tot i no anomenar-la en el comunicat, perquè, segons diuen, “han mantingut una permanent actitud d’amenaces i coaccions”. Asseguren que segueix disposat a dialogar amb els clients i amb l’Ajuntament. L’última reunió amb la PAH va tenir lloc fa més d’una setmana. La comunicació entre banc i consistori ha estat més fluïda, no obstant.

Marta Farrés acusa el BBVA de trencar un principi d’acord

Davant d’aquestes declaracions, i fruit de l’escalada en el conflicte de les darreres hores, la tinent d’alcalde d’Habitatge i Serveis Socials, Marta Farrés, s’ha posicionat al costat de la PAH a la roda de premsa d’aquest dijous (conjuntament amb representants del PSC, ERC, ICV-EUiA, la CUP i l’Entesa). Després de la roda de premsa, Farrés ha assegurat que l’Ajuntament està mediant en aquest conflicte però ha volgut recordar al BBVA que qui negocia és la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, i no el consistori. “La PAH és l’interlocutor i amb ells han de parlar”, ha finalitzat.

Farrés ha assegurat que “estem estudiant” la proposta de la  PAH perquè el consistori deixi d’operar amb la segona entitat financera de l’estat.

D’altra banda, la tinent d’alcalde ha anunciat que aquest dimecres estaven a punt d’arribar a un acord entre BBVA i PAH amb la mediació de l’Ajuntament per posar punt i final al conflicte. Segons ha dit, el banc deixava sense vigor els avals de la “gran majoria” de les famílies.  L’acord però s’ha quedat en no res. Farrés ha responsabilitzat del fet en exclusiva al BBVA.

Foto portada: la tinent d’alcalde d’Habitatge, Marta Farrés, aquest dijous. Autor: David B.