Foto portada: un moment de la rua de Carnaval, l'any passat. Autor: David B.

Totes les rues de Carnaval als barris i mercats, amb dies i hores

Segons informa l’Ajuntament aquest dimecres, a banda de les activitats de Carnaval que tindran en la principal rua de Carnaval diumenge a la tarda, hi haurà més rues a set barris i activitats a dos mercats. 

La festa als barris tindrà els següents horaris:

  • Divendres 1, a les 18 hores, a la plaça de Les Termes, hi haurà ball de Carnaval amb música en directe i concurs de disfresses, tant en la modalitat infantil com per a adults. L’organització serà a càrrec de
    l’Associació de Veïns de les Termes.
  • L’endemà, el dissabte 2, tindrà lloc la festa als altres barris. Així, a la Plana del Pintor, el veïnat del barri i el del veïnat del Torrent del Capellà podran participar en una rua, un pregó i la crema del rei Carnestoltes, com també a un ball amb l’Orquestra Habana Ban. L’organització serà a càrrec de l’Associació de Veïns, el Club de Jubilats, la Comissió de Festes i els Amics de la Plana del Pintor, com també de la Vocalia de Carnaval. Es concentren a les 16.15 a la casa dels Pins.
  • Al barri de Ca n’Oriac hi haurà rua a partir de les 17 hores, des del centre cívic, a la qual s’uniran les rues dels barris de la Plana del Pintor i del Torrent del Capellà. L’organització serà a càrrec de l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac.
  • A la Creu Alta, l’Associació de Veïns i la Coordinadora Jove de la Creu Alta Llamps i Trons organitzaran una rua per carrers del barri, que acabarà a la plaça de la Creu Alta, on tindrà lloc el pregó de Carnaval i la crema del Rei Carnestoltes. Comença a les 16.30 a la cantonada entre els carrers de Vila Cinca i Sant Miquel.
  • Al barri de Can Rull també hi haurà una rua que sortirà del centre cívic, en la qual els participants podran lluir les disfresses amb l’objectiu d’aconseguir premis. L’organitzarà l’Associació de Veïns de Can Rull. Comença a les 17 hores des del centre cívic.
  • Al barri de Gràcia també hi haurà rua per diferents carrers des de les 17 hores i, a les 18 hores, a la plaça del Treball, xocolatada popular i concurs de disfresses i comparses. Se’n fa càrrec l’Associació de Veïns de Gràcia.

D’altra banda, el carnaval també se celebrarà als mercats municipals.

  • El Mercat Central proposa una activitat gratuïta per divendres 1, de 18 a 20 hores. Es tracta d’un taller infantil de màscares de la mà d’Activijoc. I el dissabte 2, a partir de les 11 h, acollirà un concurs infantil de disfresses per a nens i nenes de 3 i 13 anys. Els fulls d’inscripció es poden trobar al punt d’informació del mercat i a la web del Mercat Central. Regalen 3 howerboards als primers classificats.
  • Pel que fa al Mercat de la Creu Alta, el dissabte 2, d’11 a 13 hores, organitza tallers infantils de màscares, amb un animador. D’altra banda, al Mercat dels Merinals faran un esmorzar, el dimecres 6 de març, de 9 a 12 hores. Es tracta d’una iniciativa de la peixateria de la llotja, que farà sardines a la brasa juntament amb pa amb tomàquet i una copa de cava per tres euros.

La rua de Carnaval començarà diumenge a les 17 hores des del carrer Francesc Layret. Acabarà com és habitual al Centre.

Foto portada: un moment de la rua de Carnaval, l’any passat. Autor: David B.