Solar rates Eixample

Vuit anys sense solucions per un terreny abandonat a l’Eixample

Al 2008, Rafael Sánchez va començar una lluita intensa per arreglar un solar proper a casa seva, que està descuidat i deixat des de que el seu propietari va decidir vendre’l, però a dia d’avui encara no ha aconseguit res.

Al carrer Sardà, als números 65 i 67, hi havia dues cases, que el propietari va vendre a una immobiliària fa uns anys. Des d’aleshores s’ha enderrocat una de les cases, deixant aquella part del terreny en bones condicions, mentre que la casa del costat segueix de peu i en mal estat.

Solar rates Eixample
Solar abandonat a l’Eixample. Autora: Dihör.

“La casa que queda està tapiada, no s’hi pot entrar, però abans de tancar-la ningú va arreglar-ne l’interior”, es queixa en Rafael. A més, al pati hi ha un arbre que creix de manera descomunal, i aviat entrarà a les terrasses de les cases del voltant. “El problema no és només l’alçada, sinó que les arrels puguin fer malbé les canonades i els fonaments”, conclou.

Animals al solar

A més de l’arbre, la deixadesa del terreny fa que hi hagi rates i insectes, que també es passegen pels habitatges dels veïns. “Sempre hem de tenir la porta tancada perquè no ens entrin les rates a casa”, explica la seva filla, que viu just al costat del solar.

En Rafael no és l’únic que es manifesta contra les condicions del solar, hi ha més veïns que opinen el mateix que ell. Fa anys que es queixa al Síndic de Greuges i a l’Ajuntament de la ciutat, que han anat a fer fotografies diverses vegades per constatar l’estat del terreny i s’han compromès a trobar una solució, però aquesta encara no ha arribat.

Foto portada: un dels patis abandonats i en mal estat. Autora: Dihör.