Foto portada: Més temps lliure via Facebook.

Arriba l’estiu, a gaudir de l’aire lliure

CONTINGUT PATROCINAT
Vivim en una era dominada per la tecnologia, és un fet. No obstant això hem d’evitar que transcendeixi a tots els nivells. Malgrat poder gaudir d’innombrables avantatges gràcies a ella, és important fomentar les activitats dels m30és petits de la casa a l’aire lliure. Ara que entrarem en període de vacances és important que no es quedin a casa, absorts en la televisió oa l’ordinador, per això anem a destacar la importància de les colonies escolars per a aquest estiu.
Per què triar un campament infantil?
Portar als nostres fills a un campament infantil té molts avantatges, tant per a ells com per als pares. En primer lloc es tracta d’una activitat social amb la que tindran contacte amb altres nens i podran fer amics. Els campaments també comparteixen una sèrie de valors en els que fomenten el treball en equip i la importància de la companyonia, tot això mentre es realitzen un munt d’activitats en contacte amb la natura.
Quant als avantatges per als pares, es troben les de disposar una mica més de temps lliure per a ells, o el saber que tenen els seus fills ocupats, aprenent valors i no estant desatesos durant l’horari dels seus treballs.
Aquest contacte amb la natura també servirà d’aprenentatge per conèixer una mica millor l’entorn que ens envolta i també aprendre a desenvolupar-se en diferents tipus de situacions. Gràcies a això, aprendran també a valer-se una mica més per si mateixos i lliurar-se de la sobreprotecció dels seus pares. Tot i comptar amb l’ajuda dels monitors, que estaran presents en tot moment, hauran d’aprendre desenvolupar pel seu compte, la qual cosa també ajudarà a potenciar la seva personalitat.
Fugir de la idea tradicional de llarg termini
Els campaments d’estiu estan associats erròniament a un llarg període de vacances en què els pares es desprenen dels seus fills. No obstant això aquesta idea ha d’anar canviant a poc a poc, ja que cada vegada són més freqüents les activitats d’un dia. Aquestes activitats com bé diu el nom, són tot tipus d’activitats que es poden dur a terme al llarg d’un dia, és a dir, el noi dorm a casa.
Malgrat compartir els mateixos valors, aquestes activitats poden ser tant rurals com urbanes. Des d’organitzar circuits o jocs urbans, fins a visites a una granja o visitar un poble. Les temàtiques són força variades i s’adapten a tots els gustos, ja sigui per incentivar l’interès per alguna cosa en particular o passar el temps de la manera que més li pugui agradar a cadascun.
Gràcies a totes aquestes alternatives, podem adaptar el campament infantil com a millor ens convingui pel que fa a l’horari es refereix. Si hi ha dies que no podem prestar l’atenció necessària als nostres fills, per qualsevol tema durant un dia en concret, aquestes activitats d’un dia són un gran avantatge perquè s’entretinguin mentre aprenen.