La importància de conscienciar-nos sobre la salut dental en el segle XXI

En una societat on cada vegada tot passa més ràpid i creix la manca de bons hàbits alimentaris, la salut dental està en risc i cal posar-la a l’ordre del dia. Segons un estudi internacional de GSK, el 85% de persones podrien patir, com a mínim, un problema de salut bucodental i Espanya s’ha consolidat com el país del sud d’Europa amb major incidència d’aquests problemes.
Per aquest motiu, els experts recomanen anar al dentista regularment i posar-se en mans de professionals, amb clíniques especialitzades com Abaden Dentistes. Les clíniques bucodentals no només tenen l’objectiu de solucionar problemàtiques que puguin sorgir en conseqüència d’accidents o mals hàbits, sinó poder prevenir complicacions i assessorar en un seguiment continuat.
La salut dental no és només una cosa d’estètica
Per a alguns, el somriure i els ulls es consideren, gairebé, una carta de presentació al món i són identificats com un dels elements claus de la bellesa, tant masculina com femenina. En un món que cada vegada mira més a la imatge, l’estètica s’ha convertit en un component important de la confiança personal i l’autoestima. Motiu pel qual, cada vegada són més les persones que busquen en les clíniques dentals objectius estètics.
Mitjançant l’odontologia estètica, els especialistes poden modificar el color i la forma de les dents per millorar la seva aparença. Els tractaments van des del blanquejament dental, l’ús de corones, fundes, carilles dentals o Lumineers.
Tanmateix, tota actuació amb finalitat estètica també pot ser analitzada des d’un punt de vista mèdic i pot comportar enormes beneficis per a la salut del pacient; millorant problemes d’alimentació o de potencials malalties infeccioses.
Malgrat que alguns pensin en tractaments de salut dental com a tractaments de finalitat estètica, el cert és que la majoria d’aquests resolen problemes ossis que afecten, principalment, a l’alimentació.
Tractaments de salut dental
Entre els tractaments més habituals hi ha la implantologia, l’ortodòncia o la cirurgia dental. Coneixem per aquest noms tot el conjunt de tècniques que tenen per objectiu corregir la posició de les dents, con és el cas de l’ortodòncia, reemplaçar dents perdudes, com el de la implantologia o solucionar malalties de major gravetat, com es fa mitjançant la cirurgia.
En qualsevol dels casos, no hi ha cap tipus de tractament que només sigui destinat a un grup de població i, malgrat la manca d’informació de part de la població, els tractament d’ortodòncia s’apliquen en adults de qualsevol edat.
Com prevenir malalties bucodentals
Generar una alimentació i un estil de vida saludables des de ben petits és elemental per crear una cultura preventiva contra les malalties bucodentals. És també molt important seguir totes les recomanacions dels professionals i estar conscienciat sobre la rellevància de la neteja bucodental diària. Tot i que siguin aspectes que puguin semblar de gran obvietat, encara hi ha molta gent que no coneix amb detall les recomanacions dels experts, la qual cosa ens mostra l’elevat nombre de casos de malalties bucodentals al nostre país.