Sagrada Familia

Llocs imprescindibles per visitar a Barcelona

Tant els sabadellencs com la resta dels catalans senten predilecció per les grans capitals. En cas de tenir alguns dies lliures, ¿què millor que optar per Barcelona? Amb el pas del temps ha acabat convertint-se en una molt bona elecció no només per la poca distància a recórrer, sinó també per l’enorme quantitat d’atractius que alberga. 
Si no saps quins llocs visitar a Barcelona el llistat és immens, però a iSabadell ens centrarem en aquells quatre que avui dia estan considerats com imprescindibles. És a dir, tot turista que visiti Barcelona per primera vegada, ha de veure en primera persona una sèrie de monuments i llocs que deixen bocabadats inclòs als visitants més exigents.
La Sagrada Família
Només amb l’obra de Gaudí ja hi haurien atractius més que suficients per visitar Barcelona. I és que el prestigiós arquitecte de Reus va deixar una gran marca a la capital catalana en forma de múltiples monuments que diàriament reben infinitat de visites.
Una clara mostra és la Sagrada Família. Independentment de si et consideres religiós o no, no podràs evitar que el teu rostre mostri incredulitat en estat pur al veure una construcció que és sinònima de majestuositat.
Es tracta d’un dels punts més visibles de la ciutat. De fet, es pot admirar no només des de les proximitats, sinó també a varis kilòmetres de distància, tot i que és de ben a prop quan un es dóna compte de la immensitat pròpia d’aquest monument.
A l’hora de visitar-lo tens dues opcions. La primera es resumeix en admirar únicament la part exterior de la basílica que es va començar a construir l’any 1882. Si vols anar més enllà visitant l’espectacular interior, hauràs d’abonar l’import de l’entrada –la qual en el moment d’escriure aquestes línies té un preu de disset euros–.
La Boqueria
Els barcelonins sempre l’havien conegut sota el nom de Mercat de Sant Josep, tot i que quan es va popularitzar a nivell mundial ho va fer amb la marca de La Boqueria. Turistes nacionals i estrangers sempre tenen assenyalat aquest lloc com imprescindible.
No és d’estranyar tenint en compte la pluralitat de la que fa gala. Les parades i tendes que comercialitzen en aquest espai venen productes de tots els tipus, pensats per satisfer les necessitats i preferències de tota mena de visitants.
Aquells que pertanyen a la gastronomia típica catalana són alguns dels més demandats. De fet, és habitual que els turistes, després d’adquirir-los, optin per anar-se’ls menjant conforme prossegueixen la seva ruta, generalment per Les Rambles.
Si et declares amant dels aliments en general no podràs abandonar les instal·lacions durant una bona estona. Nombrosos olors s’apoderaran de tu, convidant a totes les persones allà presentes a, com a mínim, degustar alguna unitat de productes com formatges, pastes recent fetes i fruites de totes les temporades, així com mariscos de gran qualitat.
Camp Nou
Barcelona està molt lligada al món de l’esport i, concretament, al del futbol. Si t’agrada aquesta disciplina, sigui quin sigui l’equip al que donis el teu suport incondicionalment, no et pots perdre el Camp Nou ubicat a Les Corts.
Es tracta d’un dels estadis de futbol amb major aforament a nivell europeu i mundial. Cada dues jornades s’omple d’afeccionats desitjosos de veure els atacs tant ofensius que practica un club ple d’estrelles, tals com Lionel Messi i Luis Suárez.
Precisament a iSabadell recomanem la visita al Camp Nou un dia de partit, ja que no hi ha millor manera de gaudir de l’estadi que durant el transcurs d’un encontre de Lliga, Copa o Champions League. Exigeix, evidentment, una major inversió.
Per sort, l’estadi està molt ben comunicat. És a dir, resulta fàcilment accessible en ple partit al fer ús del transport públic, evitant així les retencions típiques que tenen lloc a Les Corts.
Si només el vols observar per fora també pots optar per fer-ho, tot i que com a mínim és aconsellable contractar el Tour que permet veure part de les instal·lacions interiors, exemplificant-ho la sala de premsa i aquella on es poden apreciar tots els trofeus aconseguits per un club centenari.
Museu Nacional d’Art de Catalunya
La cultura i l’art estan molt presents a la nostra capital. Així ho demostra el Museu Nacional d’Art de Catalunya que, a més, es troba al Parc de Montjuïc. L’entorn és idíl·lic per exhibir la considerada per molts com la millor col·lecció d’art romànic.
L’estil eclèctic es deixa veure en gran part de l’estructura, tot i que el més destacable és el que està present en el seu interior. Inclòs qui no entén d’art es mostra sorprès davant la qualitat que desprenen totes les obres de gran valor històric i cultural.
Si finalment decideixes visitar el MNAC has de saber que, fins el 20 de gener, es podrà veure exposada part de l’obra de Osamu Tezuka, conegut arreu del món com el pare del manga japonès modern.
Triïs el lloc que triïs, a la web oficial de l’Ajuntament de Barcelona trobaràs un plànol de la ciutat que t’ajudarà a fer els desplaçaments per la capital.