Foto portada: ciutadans a l'avinguda de Matadepera, aquest dimarts al matí. Autor: R.B / cedida.

3 de les 5 àrees del Vallès Occidental amb més afectació del coronavirus estan a Sabadell

Tres de les cinc àrees bàsiques de salut amb una taxa més elevada de coronavirus al Vallès Occidental corresponen a la ciutat de Sabadell, la segona ciutat de Catalunya amb més casos de Covid-19 en termes generals. Un informe del Consell Comarcal en base al Mapa de casos que publica un òrgan de la Generalitat mostra un cop més com Sabadell és un dels epicentres de la infecció al Vallès Occidental. 

L’àrea amb més taxa d’infectats és Sant Quirze. De fet té la major taxa de casos positius per 10.000 habitants de tota Catalunya. 96,9 infectats de cada 10.000 habitants amb un focus important en una residència d’avis, però un total de 148 casos detectats.

Però la segona Àrea Bàsica de Salut amb més casos positius del Vallès Occidental, i la tercera de Catalunya, és la més propera al CAP Ca n’Oriac, amb gairebé 90 casos positius per cada 10.000 habitants. La tercera zona amb més casos per habitant és Rubí-3. I la quarta i la cinquena al Vallès Occidental tornen a ser de Sabadell. La quarta és la corresponent al districte 6, els barris del sud, amb 179 casos i 58,9 casos per 10.000 habitants, i la cinquena el CAP Can Rull, amb 58,6 casos per 10.000 habitants.

De les 10 àrees bàsiques de salut amb més casos positius de Covid-19, cinc són de Sabadell, ja que també entren al ‘top ten’ les zones relatives al CAP Nord i el CAP Sant Oleguer.

Foto portada: ciutadans comprant aquest matí a l’avinguda de Matadepera. Autor: R.B / cedida.