Foto portada: entrada a l'hospital, aquest diumenge a la nit. Autor: J.d.A.

74 persones han mort al Parc Taulí per coronavirus

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus, han mort 74 persones a l’hospital de Sabadell per aquest motiu. És el balanç acumulat facilitat aquest dimecres per fonts de la Corporació Sanitària Parc Taulí. 

Ara mateix hi ha 312 pacients ingressats al Parc Taulí, 279 en planta i 42 a la reforçada Unitat de Cures Intensives. 74 persones han mort a l’hospital de Sabadell des de l’inici de la pandèmia, fa prop de tres setmanes. Nou persones han estat ingressades a l’hospital i ja s’han recuperat, podent tornar a casa. Un altre dada positiva, malgrat el xoc que suposa el número de persones difuntes: en les darreres 24 hores el número d’ingressats només ha crescut en tres pacients.

L'hospital Quirón, antiga Clínica del Vallès, ja rep pacients del Parc Taulí. Autor: M.Tornel.
L’hospital Quirón, antiga Clínica del Vallès, ja rep pacients del Parc Taulí. Autor: M.Tornel.

Des del Taulí s’han derivat pacients no afectats pel Covid-19 a l’hospital QuirónSalud del Vallès. Així mateix, l’hotel Verdi està preparat per rebre pacients des de dilluns, quan el departament de Salut va sol·licitar al grup hoteler Catalonia un seguit d’instal·lacions, entre les quals s’hi compta l’hospital situat a l’Eix Macià.

“El major repte de la història” del Parc Taulí 

En un missatge dirigit als més de 3.000 treballadors de la Corporació Sanitària, el president del Consell de Govern del Parc Taulí, Modesto Custodio, el director general, Joan Martí, i el doctor Salvador Navarro, del comitè executiu de crisi, asseguren que el Parc Taulí afronta en els propers dies “el major repte de la seva història”. Un repte que obliga a adaptar recursos i infraestructures. El missatge té la voluntat d’agrair la plantilla el seu esforç per fer possible que “seguim dempeus i amb esperança”.

Foto portada: l’entrada de l’hospital de Sabadell, diumenge passat al vespre. Autor: J.d.A.