A l’espera dels militars, SMATSA i l’ADF ja netegen amb lleixiu

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, està a l’espera de les indicacions de la delegació del govern central sobre l’arribada de la Unitat Militar d’Emergències a Sabadell. Aquest dimecres han estat a l’Hospitalet de Llobregat. Mentre es concreta la seva arribada, tant l’empresa de neteja viària com els voluntaris forestals ja netegen amb lleixiu algunes zones comunes. 

Si finalment els militars acaben incorporant-se per desinfectar els llocs més concorreguts de Sabadell, el dispositiu que s’ha organitzat s’ajustarà de nou. Però mentrestant l’empresa concessionària SMATSA està netejant amb hipoclorit (lleixiu) i sistema a pressió espais i baranes d’accés a l’hospital Parc Taulí, els centres d’atenció primària (ambulatoris) i mercats. Sense lleixiu, però amb aigua i sabó altres espais públics i zones de pas. Per la seva part, els voluntaris forestals de l’Agrupació de Defensa Forestal estan netejant amb lleixiu els accessos a residències i també les marquesines d’autobusos a més d’altres espais que es consideren sensibles. La intenció de tot el dispositiu és mirar de frenar la propagació del virus.

La UME arriba a l’Hospitalet

La Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit ha començat a actuar a L’Hospitalet aquest dimecres per desinfectar zones de risc, com els entorns dels hospitals, residències de gent gran i parades del transport públic. L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, havia demanat per carta a la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, el suport d’aquesta unitat. La intervenció ha començat a l’entorn de l’Hospital General de L’Hospitalet, que atén persones infectades, i continuarà a l’Hospital Universitari de Bellvitge i al Duran i Reynals. L’exèrcit compta amb la col·laboració de diversos membres de protecció civil.

 

Foto portada: un operari de l’empresa SMATSA netejant l’entorn de l’hospital, aquest dimarts. Autor: @SMATSA via Twitter.