Una ciutadana se sotmet a una prova PCR al Centre Cívic Cal Balsach de Sabadell, el 23 de novembre de 2020. (Horitzontal)

Arrenca el cribatge intensiu a Cal Balsach

El Departament de Salut ha engegat una onada de cribratges intensius a vuit municipis de la regió metropolitana nord per frenar els contagis de coronavirus. Les proves han començat aquest dilluns a Badalona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Sabadell -on només es faran a algunes àrees bàsiques de salut- i a la Llagosta i Mollet del Vallès -on es convoca a tota la població- i duraran una setmana. Segons Salut, la mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys i es farà servir tests d’antigens o PCR. Els cribratges es faran en espais propis de Salut i espais cedits pels ajuntaments dels diferents municipis.

A la capital vallesana s’ha habilitat el Centre Cívic Cal Balsach com a punt de recollida de mostres. “Volem tenir una foto real de la situació, ens indicadors ens fan patir en algun punt de la ciutat”, assenyala la regidora de Salut de Sabadell, Sònia Sada.

Una prova PCR aquest matí a Cal Balsach. Autor: ACN.
Una prova PCR aquest matí a Cal Balsach. Autor: ACN.

Els percentatges de major augment es localitzen als barris de Torre-romeu i Poblenou, al districte 7, i Creu Alta i Can Puiggener, al districte 2. Per aquest motiu, es faran proves fins divendres a Cal Balsach, cobrint el districte 2, mentre que es preveu fer-ne més als barris de Can Puiggener a finals de setmana i a Poblenou més endavant. Avui mateix s’hi han apropat persones, tant algunes que tenien cita prèvia com d’altres que han optat per presentar-s’hi.

“El meu marit i jo som asimptomàtics, però hem rebut l’avís que es feien les proves i hem optat per venir”, explica Maite Sáez, veïna de la Creu Alta.

Un cas diferent és el de ciutadans com Fernando López Buendía. Ell és veí del barri de Ca n’Oriac, al nord de la ciutat, ha estat en contacte amb un positiu de covid-19, motiu pel qual l’han derivat des del seu CAP de referència al Centre Cívic de Cal Balsach.

“Ha estat complicat, divendres vaig intentar posar-me en contacte amb el CUAP Sant Fèlix, vaig anar-hi personalment explicant el cas i em van dir que em calia una cita prèvia, així que aquest matí mateix he trucat al CAP i m’han donat cita a Cal Balsach”, relata López Buendía.

Des de l’Ajuntament, Sonia Sada destaca que s’ha demanat a Salut mantenir l’Hospital Temporal Vallès Salut, que es va construir al principi de la primera onada a la Pista Coberta d’Atletisme. La petició es fa, segons la regidora de Salut, per mantenir actiu un recurs que es pugui obrir en cas que el Taulí es trobi en una situació de pressió.

Més informació: 

Nou cribatge massiu per detectar casos de Covid, ara a tres barris

Foto portada: prova PCR a Cal Balsach. Autor: ACN.