Foto portada: una de les vacunes de Pfizer, a Sabadell Gent Gran, el 27 de desembre de 2020. Autor: David B.

Un mes de vacunació: 4.600 persones han rebut la primera dosi

Gairebé 4.600 persones han rebut la vacuna del coronavirus en el primer mes a Sabadell, 420 de les quals ja han rebut la segona dosi. Així, els primers 30 dies vacunant deixen un ritme mitjà de 167 vacunes diàries. La vacuna del coronavirus es va començar a posar el passat 27 de desembre al complex Sabadell Gent Gran, la residència gestionada per la Corporació Sanitària Parc Taulí. Aquell dia es van vacunar de la primera dosi unes 150 persones entre residents i treballadors. 

Al llarg del darrer mes, s’han posat gairebé 5.000 vacunes a la ciutat. La primera dosi ha arribat a 4.599 persones, que hauran de rebre’n la segona a partir dels 21 dies de posar-se la primera. 420 persones ja s’han posat la segona dosi i, a partir del setè dia, estaran immunitzades al 95 per cent, segons els assajos de la farmacèutica Pfizer, qui lidera aquesta primera vacuna.

S’espera que a partir de la primavera el ritme d’injeccions vagi augmentant. Però han d’arribar més dosis de més vacunes diferents (Pfizer, Moderna, Oxford i Johnson & Johnson). Ara el promig és de 167 al dia a Sabadell (si es compten els set dies de la setmana malgrat que dissabte i diumenge es vacuna poc). I compatibilitzant tant les de la primera dosi com les de la segona dosi. S’espera que en els propers dies pugi més el nombre de persones que reben la segona dosi que no pas els que s’estrenen, ja que els laboratoris estan entregant menys quantitat de les previstes, cosa que ha sublevat les autoritats europees, al cap i a la fi qui ha negociat la compra massiva de vacunes tant a Pfizer com a Moderna.

Segueix-nos a Telegram:

  • Segueix iSabadell a Telegram clicant el bannèr o AQUÍ.
Segueix iSabadell a Telegram clicant al banner.
Foto portada: una de les vacunes de Pfizer, a Sabadell Gent Gran, el 27 de desembre de 2020. Autor: David B.