El centre cívic de Can Rull, tancat. Autor: J.d.A.

Sabadell segueix sent la segona ciutat catalana amb més casos de Covid-19: 1.077 positius

 • Sabadell segueix sent la segona ciutat catalana amb més casos detectats de Covid-19. 
 • El districte 3 s’acosta els 250 positius en el nou coronavirus. 

1.077 casos positius del nou coronavirus, el Covid-19, a la ciutat de Sabadell segons la darrera actualització del Mapa de casos de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, dependent de la Generalitat. El número de casos detectats ha crescut en les darreres 48 hores un 8 per cent. Venia de fer-hi un 21 per cent entre dilluns i dimecres. 

En la primera actualització del mapa, el 30 de març, s’havien confirmat a Sabadell 820 casos. En la segona, el 1 d’abril, 998. I en la tercera, 48 hores després, 1.077 casos de Covid-19 a la ciutat. Cal recordar que aquest mapa col·loca els casos per àrees sanitàries bàsiques. El número de casos per àrees i la correspondència en barris és la següent:

 • Àrea 1A (Centre, Covadonga i Hostrafrancs). 146 casos detectats. Se n’han detectat cinc de nous en dos dies.
 • Àrea 1B (Eixample i Sant Oleguer). 110 casos detectats, 13 més que dimecres.
 • Àrea 2 (Creu Alta i Can Puiggener). 99 casos detectats, dos més que dimecres.
 • Àrea 3A (Ca n’Oriac, Torrent, Torreguitart). 170 casos, 29 més que dimecres.
 • Àrea 3B (La Roureda, Can Deu, Planada del Pintor, Sant Julià). 78 casos. Només un parell més que dimecres.
 • Àrea 4A (Concòrdia). 69 casos detectats, tres més que dimecres.
 • Àrea 4B (Can Rull, Can Llong, Castellarnau). 119 casos, 12 més que dimecres
 • Àrea 5 (Can Feu, Gràcia, Merinals). 119 casos, 12 més que dimecres.
 • Àrea 6 (Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda, Les Termes). 169 casos detectats, 14 més que dimecres.
 • Àrea  7 (Torre-romeu, Can Roqueta, Poblenou). 29 casos. Paradoxalment, aquí hi ha un cas menys que dimecres.

El número de casos positius detectats a Sabadell és de 1.077. La ciutat segueix sent la segona en número de casos positius de Catalunya. Amb més població tant l’Hospitalet de Llobregat com Terrassa i Badalona en tenen menys. La capital del Baix Llobregat té 995 casos positius, la cocapital vallesana 887 i Badalona en té 914 fins ara. El mapa es va actualitzant, fins ara cada dos dies. La capital de l’Anoia, Igualada, amb un focus important, té 270 casos positius.

Taxa de positius per habitant

En quant a la taxa de positius per habitant, la zona on és més alta és la 3A, corresponent a Ca n’Oriac, Torreguitart i el Torrent del Capellà, de 6,8 casos positius per 1.000 habitants. Nivell molt alts, similars als d’Igualada. Nivells molt alts també a la zona sud, amb 5 casos positius per cada 1.000 habitants.

Paritat entre sexes

El mapa en la seva tercera actualització permet consultar el número de casos per sexe. Sumant totes les àrees de Sabadell, hi ha 550 homes amb Covid-19 i 527 dones. La proporció és gairebé al 50 per cent, ja que el 51 per cent dels casos positius corresponen a homes i el 49 per cent restant a dones. No obstant, per l’evolució de la pandèmia, els especialistes mèdics sostenen que fins ara la malaltia està afectant més greument en general als homes.

Preocupa Sant Quirze

En quant a la comarca, la taxa més elevada es viu a Sant Quirze, amb 133 casos totals, però amb una taxa de 7 casos positius per cada 1.000 habitants. Després vindria Sabadell. Cerdanyola i Ripollet són els altres dos municipis amb una taxa alta. Barberà, Badia o Castellar estan per ara millor.

Més informació:

Foto portada: el centre cívic de Can Rull, tancat, fa uns dies. Autor: J.d.A.