Miltars al Parc Taulí. Autor: @Aj_sabadell via Twitter.

Mal dimarts al Parc Taulí: rècord de defuncions en un sol dia i de nous ingressos a l’UCI

Màxim de defuncions en un sol dia des de l’inici de la pandèmia. I pressió per a la Unitat de Cures Intensives del Parc Taulí. El número de pacients afectats pel nou coronavirus que han d’estar a l’UCI ha superat el mig centenar, fins arribar a 55, després del major increment en un sol dia des de l’inici de la pandèmia, o almenys des que la Corporació Sanitària Parc Taulí facilita dades amb cert detall. En un mal dimarts, el número de defuncions en un sol dia també ha tocat el seu màxim, amb 16 defuncions en 24 hores. Ja han mort a l’hospital 144 persones per Covid-19. 

El número de pacients hospitalitzats marca un nou rècord i ja s’acosta als 600. Hi ha 499 pacients a planta, 55 a l’UCI i 35 a l’hotel Verdi. A banda l’establiment hoteler de l’Eix Macià també té allotjats 16 pacients amb altres malalties.

Dues dades positives: la primera correspon a les altes. Ja s’acosten a les 200, en total 191. Cal fer constar però des d’aquest dimarts també es tenen en compte com a altes els pacients ingressats a domicili. Aquest fet ha comportat que es disparin les altes i gairebé s’han doblat en 48 hores.

Els nous hospitalitzats s’estabilitzen

I la segona és el número de nous ingressos. Ahir va ser de 28, la meitat gairebé que el dia anterior, on van ascendir fins 52. Però les diferències podrien oscil·lar més aviat en la comunicació de les dades o per influència del cap de setmana que no pas per una reducció, ja que porten dies pujant i baixant de forma poc coherent. Per exemple el número de nous ingressos dissabte va ser de només 11, però diumenge els nous ingressos van ser 58. L’endemà van haver-hi 29 però dilluns la xifra va pujar a 52. Ara ha tornat a baixar als 28. En certa manera, però, i fent mitjanes gens científiques, el número de nous ingressos diaris sí s’estabilitzaria al voltant de la trentena des de fa prop d’una setmana. El pic de nous hospitalitzats en un sol dia es va viure el 26 de març, el passat dijous, amb 70 nous ingressats en un sol dia i l’activació del recurs de l’hotel Verdi divendres.

Foto portada: membres de l’exèrcit, desinfectant els exteriors del Parc Taulí, aquest dimarts. Autor: @aj_Sabadell via Twitter / cedida.