Foto portada: espectacle de Marcel Gros, el passat divendres al pati de l'Estruch, amb separació entre assistents i aforament reduït. Autor: @laSalaTeatre via Twitter. 

Sense indicis de rebrot a Sabadell

Sense rastre de rebrot de coronavirus a Sabadell, almenys fins ara. El Mapa de casos de coronavirus per municipi que publica en obert l’Agència de Qualitat i Avaluacions Sanitàries de la Generalitat palesa set nous casos confirmats de la Covid-19 des del passat dimarts, en la mateixa línia de les darreres setmanes. 

El confinament perimetral de la comarca del Segrià ha posat d’actualitat els possibles rebrots a Catalunya, a la mateixa vegada que una regió de Galícia també ha viscut fets similars i diverses comarques d’Osca (Aragó) van decidir fa un parell de setmanes retrocedir en el confinament.

Preocupa especialment també la situació a Barcelona, on creixen els casos però a un ritme molt inferior al del Segrià. Eventuals rebrots a la capital catalana, amb tanta mobilitat entre comarques metropolitanes, podria portar un increment de casos a l’Àmbit Metrolità Nord, del qual forma part Sabadell entre altres ciutats.

Però fins ara no hi ha cap indici de rebrots a Sabadell, segons el Mapa de casos de coronavirus que publica en obert, i actualitza a diari, la Generalitat. Així el 18 de juny hi havia 2.103 casos de la Covid-19 confirmats a Sabadell. Cinc dies després, el 23 de juny, revetlla de Sant Joan, hi havia 2.110 (set nous casos en cinc dies). Una setmana més tard, el 30 de juny, n’hi havia 2.118 (vuit casos en una setmana). Amb dades de la tarda del 5 de juliol, hi ha a Sabadell 2.125 casos (set nous positius en cinc dies). La mitjana per tant és una mica superior a un nou cas al dia de mitjana a la ciutat.

En relació a les àrees sanitàries, la situació és similar. En comparació amb xifres del 9 de juny, els casos positius són gairebé els mateixos que fa prop d’un mes als entorn del CAP Ca n’Oriac, CAP Creu Alta, CAP Concòrdia, CAP Can Rull, CAP Gràcia-Merinals i CAP La Serra. En poc menys d’un mes, els casos positius han augmentat en 8 persones (sobre 242) a l’entorn del CAP Centre, cinc persones (sobre 145) a l’entorn del CAP Nord i vuit persones (sobre 291 en total) al CAP Sud.

En total, 40 nous casos a tota la ciutat entre el 9 de juny i el 5 de juliol. Les xifres mostren com els no gaires nous positius estan bastant dispersos per la ciutat i que no hi ha cap focus.

Foto portada: espectacle de Marcel Gros, el passat divendres al pati de l’Estruch, amb separació entre assistents i aforament reduït. Autor: @laSalaTeatre via Twitter.