Foto portada: un agent de la Policia Nacional repartint mascaretes, aquest dilluns a Madrid. Autor: Moncloa.

Creu Roja i Protecció Civil repartiran mascaretes

Uns 500 voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil repartiran aquest dimarts i dimecres al matí l’1,7 milions de mascaretes que el govern espanyol ha enviat a Catalunya. Es farà en més de 100 punts als accessos del transport públic de les ciutats de més de 30.000 habitants i, per tant, també a Sabadell.

La directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer, ha avisat aquest dilluns que es repartiran mascaretes “exclusivament” a les persones que hagin d’anar a treballar i no puguin agafar un transport alternatiu al metro, tren o bus. Ferrer ha qualificat “d’improvisació” la gestió que el govern espanyol ha fet del repartiment de mascaretes, ja que assegura que no han rebut instruccions de com s’havia de dur a terme.

Per ara es desconeix exactament en quins punts de Sabadell es donaran les mascaretes i a quines hores. Cal recordar que la ciutat té tres estacions de Rodalies Renfe (Sud, Centre i Nord) i cinc dels FGC (Can Feu-Gràcia, Plaça Major, La Creu Alta, Nord i Parc del Nord), amb un intercanviador a la plaça d’Espanya entre Rodalies i FGC. Les estacions amb més trànsit són Sabadell Centre de Rodalies, Plaça Major de FGC i Sabadell Nord tant de Rodalies com de FGC.

“Demà tothom no tindrà mascareta, només aquelles persones que no tinguin altre remei que agafar el transport públic”, ha dit en roda de premsa aquest dilluns la directora de Protecció Civil, Isabel Ferrer. Amb algunes poblacions per concretar, el Govern ha establert un centenar de punts de repartiment que ha estudiat com a llocs de confluència alta entre gent de diversos transports.

Es repartiran mascaretes dins del Vallès Occidental a Sabadell, Terrassa, Barberà, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Rubí i Sant Cugat. Tots els municipis amb parada de ferrocarril amb més de 30.000 habitants.

A més a repartiran a Figueres, Blanes, Girona, Tarragona, El Vendrell, Reus, Cambrils, Tortosa, Manresa, Badalona, Barcelona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Igualada, L’Hospitalet de Llobregat, Mollet del Vallès, Mataró, El Prat de Llobregat, Sabadell, Sant Boi de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Gramenet, Vic, Lleida, Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès.

Foto portada: un agent de la Policia Nacional repartint mascaretes, aquest dilluns a Madrid. Autor: Moncloa.