Prova PCR a Les Termes. Autor: David B.

Cues en el primer dia de proves massives per frenar els contagis de Covid-19

Els veïns de la zona sud de Sabadell han respost de forma massiva a la crida de Salut per frenar el contagi de la Covid-19. Els usuaris es mostren satisfets, però lamenten la manca d’informació i que les carpes hagin obert més tard del previst.

Des d’aquest dijous i fins dissabte està previst que es facin 3.000 proves als veïns dels barris de Les Termes i Campoamor on s’ha detectat un augment de casos de coronavirus sense un focus d’origen clar, amb l’objectiu de trobar casos positius asimptomàtics d’entre 15 i 45 anys.

La directora executiva del Sector Sanitari Vallès Occidental Est de l’Institut Català de la Salut (ICS), Núria Serra, creu que aquest dispositiu pioner a Catalunya “servirà per tallar les cadenes de transmissió del virus”

“És una estratègia més, però no és única. La més important és la responsabilitat. No podem abandonar ni abaixar la guàrdia mai. Però anem fent accions intensives per contenir la propagació de l’epidèmia”, ha explicat Serra.

“Volem trobar els portadors asimptomàtics que podrien ser la font dels contagis sense saber-ho”, ha apuntat la directora d’Atenció Primària de l’Àrea Metropolitana Nord de l’ICS, Núria Prat.

Les proves es continuaran realitzant de forma voluntària als veïns que ho vulguin aquest dijous i fins dissabte 8 d’agost, de 8:30 a 13 hores al matí i de 17 a 20 a la tarda a la plaça de Picasso i la plaça de Les Termes.

“Volem sortir de dubtes”

“Hi havia molta gent que estava donant positiu a la zona i he vingut per descartar que jo també estigués contagiada”, ha explicat Laura Roman, una sabadellenca que considera que “ja tocava” que es fessin proves massives. En aquest sentit, ha apuntat que en aquesta àrea de la ciutat “ha costat una mica que la gent prengués consciència que havia de dur mascareta per aturar la pandèmia”.

Mario Rojas, un altre veí de la zona ha dit que “sembla que la gent només fa les coses bé quan se l’obliga”. Rojas s’ha adreçat a la carpa de la plaça Picasso amb la seva parella i la seva cunyada. Tot i que assegura que cap dels tres té símptomes, afirma que han decidit anar-hi per quedar-se tranquils: “Ens trobem bé i hem complert amb totes les mesures de seguretat i higiene, però volem sortir de dubtes”, assenyala.

Per la seva banda, Joaquim Miguel Ferraz, ha destacat la importància de fer-se aquesta prova “per responsabilitat i per intentar posar control sobre els pacients asimptomàtics”. Després de sotmetre’s al test ha reconegut que l’experiència no ha estat agradable, però ha demanat a tots els ciutadans que se’l facin. “No dura massa però molesta”, ha apuntat el veí que ha dit que s’ha de fer “per saber com està el barri i la ciutat”.

Dues hores de retard en l’inici de les proves PCR a Sabadell

Foto portada: realitzen la prova PCR a un veí de Les Termes. Autor: David B.