Autor: M.Tornel.

Desconfinament: cinc (de les set) biblioteques obriran dimecres

Les biblioteques poden obrir des de la fase 0,5, que va començar el 18 de maig, però encara no ho han fets ja que s’estan adaptant per tenir garanties de seguretat. Finalment, i ja en fase 1, podran obrir, tot i que les restriccions segueixen. Per exemple, cal tenir cita prèvia. 

L’Ajuntament ha fet públic que cinc de les set biblioteques municipals obriran el proper dimecres 3 de juny. Així ho farà la biblioteca Vapor Badia, la central, i també les biblioteques del Nord, Ponent, La Serra (Torre-romeu) i Can Puiggener. No ho faran encara ni la biblioteca del Sud ni tampoc la biblioteca dels Safareigs, a La Creu Alta.

De moment, en fase 1, només es podrà retornar material i préstec. Les sales de lectura estaran tancades, els ordinadors no es podran tocar i tampoc es podrà accedir a l’equipament més enllà del taulell de préstec. A més, cal agafar cita prèvia o bé per telèfon o bé per correu electrònic.

L’AHS obre de nou 

El consistori preveu que dimecres vinent reobri també l’Arxiu Històric, situat a la Casa Ponsà del carrer Indústria. Caldrà també cita prèva per correu electrònic o per telèfon.

Obren les pistes d’atletisme

Altres serveis municipals seguiran tancats la setmana vinent, com els centres cívics o els equipaments esportius, com pavellons. Hi ha una excepció: el complex esportiu de Sant Oleguer. Obre dilluns amb aforament limitat al 30 per cent i accés amb cita prèvia. L’esport queda limitat a l’ús individual o dues persones en funció de la modalitat. Es podran utilitzar la pista d’atletisme, la zona de gespa central, el frontó i les pistes poliesportives. Els vestidors seguiran tancats. Obrirà de dilluns a dissabte entre les 8.30 i les 12.30 i des de les 16.30 fins les 21.30 hores. Els diumenges només al matí.

Obren les minideixalleries i el mobiblau

En un altre ordre de coses, obriran de nou les minideixalleries, que estan ubicades a la Creu de Barberà (carrer Lope de Vega) i Ca n’Oriac (Montblanc). Ho faran de 9 a 13 hores de dilluns a dissabte. També es recupera el servei ambulant Mobiblau.

Foto portada: la biblioteca de Ponent, a Can Rull. Autor: M.Tornel.