Primer pla del model de respirador adquirit pel BBVA. Imatge de l'abril del 2020. (Horitzontal)

El BBVA dona un miler de respiradors als hospitals, 115 al Parc Taulí

El BBVA s’ha compromès a destinar 35 milions d’euros per lluitar contra el coronavirus. Part d’aquest pressupost s’ha destinat a comprar mascaretes i un miler de respiradors per als hospitals d’Espanya, dels quals 288 respiradors s’han donat a hospitals catalans. Una bona part per al Parc Taulí. 

En el conjunt d’Espanya, el BBVA ha donat un miler de respiradors no invasius. Els aparells van ser adquirits a la Xina, un dels pocs mercats amb oferta disponible, i han estat testats per l’Hospital Gregorio Marañón a Madrid. En un informe, aquest centre sanitari conclou que aquest equipament permet “retardar o fins i tot evitar que hagin de ser traslladats a l’UCI”, cosa que ajuda a la seva descongestió.

Segons un comunicat, 115 sistemes de respiració assistida s’han destinat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, 60 a l’Hospital Vall d’Hebron, 37 a l’Hospital Santa Creu i Sant Pau, 25 a l’Hospital Trias i Pujol (Can Ruti), 20 a Mútua de Terrassa, 20 a l’Hospital de Granollers, 5 a l’Hospital Universitari Quiron Dexeus, 4 a l’Hospital Comarcal del Pallars (Tremp) i 2 al SEM. A més, ha posat en marxa la campanya ‘La teva aportació val el doble’ amb la qual es compromet a doblar els diners que els seus empleats donin per la causa.

El banc ha detallat que està treballant en coordinació amb altres empreses espanyoles per adquirir més respiradors i l’equipament necessari per afrontar la crisi sanitària, com ara test per a la detecció del coronavirus i equips de protecció individual (EPI) per al personal sanitari com bussos, guants o ulleres.

Un altre projecte que genera ingressos per frenar la pandèmia, és l’adhesió de BBVA a la campanya ‘Creu Roja Respon’, amb la qual els clients del banc poden realitzar donacions a través de Bizum perquè l’ONG posi en marxa més de 20 accions adreçades a la població per lluitar contra el coronavirus. Segons el BBVA, en menys d’una setmana aquesta iniciativa ha recaptat més de 350.000 euros procedents de més d’11.300 donacions. Gràcies a això gairebé un milió de persones rebran atenció i acompanyament telefònic, 25.000 famílies rebran béns bàsics, 16.000 persones rebran suport en matèria d’ocupació i 3.000 persones sense llar tindran un lloc per dormir.

Foto portada: primer pla del model de respirador adquirit pel BBVA. Autor: cedida.