Autor: M.Tornel.

El Covid-19 dona un respir al Parc Taulí: 11 nous hospitalitzats i tres defuncions en un dia

El nou coronavirus ha donat aquest dissabte un respir a l’hospital Parc Taulí de Sabadell en quant a persones hospitalitzades i defuncions. La xifra s’ha estabilitzat bastant, venint de la tendència de la setmana. No obstant caldrà veure l’evolució de diumenge i de dilluns per veure si és una tendència. 

El número de defuncions al Parc Taulí és de 103 persones acumulades. És a dir, aquest divendres van morir pel Covid-19 tres persones a l’hospital. Una xifra sensible, però menor en comparació amb la de dijous, 15 defuncions en un sol dia, i dimecres, 11 defuncions en 24 hores.

El número de persones hospitalitzades en total també s’estabilitza en certa manera, o creix en paràmetres inferiors als d’ara. Donaria per dir que la corba s’aplana, però caldrà veure si la tendència segueix durant un parell o tres de dies abans de donar-ho per bo. Ara hi ha 456 hospitalitzats per Covid-19, dels quals 47 estan a l’UCI (un més que pas ahir) i 409 estan ingressats a planta (10 més que ahir).

Derivacions

Val la pena recordar que el Parc Taulí ja porta dies derivant pacients sense coronavirus a l’antiga Clínica del Vallès i ara també de traumatologia a l’Asepeyo de Sant Cugat. Pel que fa a pacients amb coronavirus s’han derivat ja cap a l’hotel Verdi però no s’ha precisat en quina magnitud.

Foto portada: entrada d’urgències, fa un temps. Autor: David B.