Foto portada: les terrasses del Passeig de la plaça Major, la setmana passada. Autor: J.d.A.

El Govern estudia prohibir fumar al carrer i a les terrasses

El Govern de la Generalitat estudia prohibir fumar al carrer i a les terrasses quan no es pugui mantenir una distància física de seguretat entre les persones. La mesura s’aplica des d’aquesta mateixa setmana a Galícia i les Illes Canàries. L’objectiu de la prohibició seria evitar més riscos a l’hora de transmetre la Covid-19 en situacions on no es porta la mascareta posada. “Quan menys temps anem sense mascareta, millor”, ha assenyalat.

El secretari de l’Agència de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que el departament de Salut i el PROCICAT encara han de decidir sobre aquesta qüestió, però que la mesura està sobre la taula. “Ho estem estudiant”, ha dit. Argimon, a més, s’ha mostrat “personalment” partidari de la prohibició, però ha matisat que a les “societats madures” de vegades “val més persuadir que imposar”.

“No té molt sentit que haguem de portar mascareta, però en canvi, si estem fumant i no puguem respectar la distància de seguretat, no la portem. Quan menys temps anem sense mascareta, millor”, ha assenyalat Argimon.

El secretari de Salut Pública ha assenyalat que ara s’elaboraran els informes tècnics al voltant d’aquesta mesura i serà el PROCICAT qui haurà de decidir si aplicar-la.

Argimon ha destacat que la situació epidemiològica del coronavirus a Catalunya s’ha estabilitzat i que ara toca “baixar la corba”. “És una carrera de fons. No és senzill, serà un recorregut llarg”, ha insistit.

Foto portada: una terrassa, al Passeig de la plaça Major. Autor: J.d.A.