Autor: M.Tornel.

El Parc Taulí arriba al pont de Setmana Santa amb la menor xifra d’hospitalitzats d’abril

El Parc Taulí de Sabadell arriba als festius de Setmana Santa en la millor situació des de començament del mes d’abril, quan el número d’hospitalitzats per coronavirus a l’hospital de Sabadell es va acostar als 600, amb un màxim de 631 ingressats el passat dia 3. Aquest dijous Sant hi ha hospitalitzades 542 persones. D’altra banda, el número d’altes acumulades ja ha superat les 500. 

Fins a 58 persones han marxat de l’hospital amb l’alta sota el braç aquest dijous i ja són 508 les que han precisat d’ingrés hospitalari per superar el Covid-19 però ho han fet amb bon resultat.

208 defuncions acumulades

Pel que fa a les defuncions, aquest dimecres van morir al Parc Taulí per coronavirus set persones. El total de morts fins ara és de 208 després de passar les 200 aquest dimarts.

En quant a les hospitalitzacions, es confirma la davallada per sisè dia consecutiu. Bones xifres que ja no són flor d’un dia. Així ara hi ha 542 hospitalitzats, 100 a l’hotel Verdi (en principi els més lleus) i 442 a l’hospital, dels quals 70 a l’UCI i 372 a planta. És el menor número de persones hospitalitzades des del passat 30 de març.

Els contagis no s’han frenat del tot. Però creixen més lentament. Entre 30 i 40 persones ingressen de nou cada dia a l’hospital amb coronavirus. Fa un parell de setmanes ingressaven cada dia prop d’un centenar de persones. Així que hi ha més marge: les hospitalitzacions van caient a mesura que els contagiats de mitjans i finals de març es curen en la majoria dels casos. Oxígen en general per al Parc Taulí que a més tindrà a partir d’aquest divendres un dispositiu especial i temporal a la Pista Coberta d’Atletisme, amb fins a 240 llits, i també nous llits, més enfocats a les cures intensives, al nou edifici Gran Via, sobre les urgències.

Foto portada: l’hospital de Sabadell, des del Parc Taulí. Autor: M.Tornel.