Foto portada: l'hospital Parc Taulí, aquest dimecres. Autor: A.García.

El Parc Taulí busca infermeres davant la segona onada: “anem justos”

L’hospital de Sabadell “tem un escenari de saturació” hospitalària si continuen pujant els contagis. L’augment de contagis a Catalunya s’està traduint ja en més pressió assistencial. Els ingressos a Sabadell s’han incrementat un 20 per cent en els darrers sis dies. L’escenari però encara no és preocupant però ja s’ha habilitat l’hotel Verdi de nou. 

Segons les últimes dades disponibles, als hospitals catalans hi ha més d’un miler de persones ingressades, en concret 1.024, amb un increment de 40 pacients en 24 hores. D’aquestes, n’hi ha 189 a l’UCI, disset més en les últimes hores.

El cap del Servei de Malalties Infeccioses del Parc Taulí de Sabadell, Manel Cervantes, ha assegurat a l’ACN que la pressió assistencial per la Covid-19 ha anat a més des de finals de juliol, però en les darreres setmanes aquesta tendència s’ha “disparat”, el que fa preveure als responsables del centre que es pot arribar aviat a un escenari de “saturació”.

“Necessitarem obrir més espais a l’hospital per a Covid-19 i això voldrà dir que no podrem seguir fent l’activitat normal”, es lamenta.

Tot i això, les dades ara per ara encara no són preocupants. Amb dades del 13 d’octubre, al Tauli hi ha 86 pacients ingressats per coronavirus, dels quals hi ha 9 a l’UCI i la resta a planta.

Pel que fa als plans del centre, Cervantes detalla que estan “preparats”. Aquest mateix dimarts, de fet, ja s’han habilitat llits d’hospitalització a l’hotel Verdi per a pacients en fase de recuperació amb l’objectiu de no tancar més plantes per a Covid-19 a l’edifici principal. “I si anés molt malament també podríem obrir la pista d’atletisme”, recorda.

El que més preocupa als responsables del Taulí és ara per ara la manca de personal d’infermeria. “Anem molt justos”, ha admès el doctor Cervantes. “Patim molt pel que pot passar en les pròximes setmanes, però no per la manca d’espais o de respiradors, sinó per les infermeres”, ha explicat.

Foto portada: l’hospital Parc Taulí, aquest dimecres. Autor: A.García.