Autor: M.Tornel.

El Taulí tanca juny amb dos únics pacients de Covid-19, un a l’UCI

L’hospital de Sabadell tancarà el mes de juny amb dues úniques persones hospitalitzades per la Covid-19 al centre, una a planta i una altra a l’UCI, que ja ha donat negatiu en la prova PCR, el que s’anomena negativitzar el virus. En els darrers dies, hi ha hagut una defunció. Fins ara han mort 364 persones a l’hospital des de l’inici de la pandèmia.

L’hospital Parc Taulí està a punt de quedar-se sense hospitalitzats per coronavirus després de passar els tres mesos més complexos de la seva història, especialment el període comprès entre el 15 de març i el 15 d’abril, quan la resposta assistencial va estar a punt de trontollar, i es va produir un pic de contagis, hospitalitzacions i defuncions sense parangó. 631 persones hospitalitzades per coronavirus el 3 d’abril. 70 persones a l’UCI per la Covid-19 el 9 del mateix mes.

En el darrer mes han mort menys d’una desena de persones pel nou coronavirus a l’hospital, i el nombre de pacients s’ha reduït, des dels 40 inicials (31 a planta i 9 a l’UCI) fins els dos casos actuals (un a planta i un a l’UCI).

L’activitat hospitalària ha tornat a la normalitat després d’una primavera més que complexa, amb problemes per donar resposta a urgències i tot l’hospital, Albada, VII Centenari, consultes externes, l’hotel Verdi i l’edifici Gran Via, totalment bolcats en la lluita contra la pandèmia, i el dispositiu extraordinari no emprat de l’hospital temporal habilitat per a 240 pacients, que segueix activat per si calgués a la tardor.

Cal recordar que el Parc Taulí dona servei principalment a una desena de municipis i una població de referència propera als 450.000 habitants, però que ni totes les defuncions a l’hospital són de sabadellencs, ni els sabadellencs han mort només a l’hospital de Sabadell ni tampoc totes les defuncions a la pandèmia han ocorregut només en hospitals, ja que s’estima que al voltant d’un terç de les defuncions s’han produït sobretot a centres residencials, però també en alguns casos a domicilis particulars.

La pandèmia està estabilitzada a Sabadell, almenys segons l’actualització diària de casos de coronavirus de l’Agència de Qualitat i Avaluació del Sistema Sanitari, qui reporta 2.118 casos de Covid-19 confirmats a Sabadell. En la darrera setmana el nombre de casos ha augmentat en vuit persones (un 0,38 per cent en una setmana). D’aquests vuit casos, només un s’ha detectat al servei d’urgències de l’hospital. La majoria de casos es detecten ara per ara a l’atenció primària.

Foto portada: ambulàncies a les urgències del Parc Taulí, el 25 de març de 2020. Autor: David B.