Foto portada: el camp de golf entre Sabadell i Terrassa. Autor: cedida.

Els 81 municipis on ja poden anar els sabadellencs

Sabadell ha entrat en la fase 1 del desconfinament aquest dilluns, 25 de maig. Això vol dir que les mesures de restricció s’han alleugerit i, entre altres, han obert terrasses de bars i estan permeses les trobades de fins a deu persones. Les restriccions de mobilitat també s’han aixecat i ara es pot canviar de municipi per anar a veure amics i familiars.

Però aquesta mobilitat no és infinita i està limitada per la regió sanitària. Així, els sabadellencs només es poden moure per municipis de l’Àmbit Metropolità Nord de la Regió Sanitària de Barcelona. Això deixa situacions estranyes. Es pot anar a Santa Coloma de Gramenet o Sant Adrià del Besós, però no a Barcelona. O a Collserola per la banda Vallès però no per la banda Barcelona. La Generalitat ha demanat al govern central que a partir del proper dilluns 1 de juny els tres àmbits barcelonins actuïn com un de sol i així es pugui facilitar la mobilitat.

Però de moment, els sabadellencs només poden moure’s per la Regió Metropolitana Nord, que inclou principalment la zona del Barcelonès Nord (Sant Adrià, Santa Coloma i Badalona), el Vallès Occidental, el Vallès Oriental i part del Maresme (municipis com Sant Pol de Mar o Malgrat formen part d’una altra regió). Així, aquests són els 81 municipis als quals poden anar els sabadellencs, segons el llistat compilat pel digital Tot Sant Cugat.

Foto portada: el camp de golf entre Sabadell i Terrassa, reobert aquesta setmana. Autor: cedida.