Hospital Parc Taulí. Autor: David B.

Els nous casos de coronavirus a l’àmbit Taulí pugen només un 2,21% en un mes

El nombre de casos positius de coronavirus es mostra estable a l’àmbit de referència de l’hospital de Sabadell, que aplega una desena de municipis com Cerdanyola, Barberà, Montcada i Reixac o Castellar. El 8 de juny hi havia a l’àmbit 4.157 casos confirmats de coronavirus. Un mes després la xifra s’ha incrementat només un 2,21 per cent fins arribar als 4.249 casos. 

En alguns municipis les xifres són tan bones que ni s’han mogut. És el cas del municipi més petit de l’àmbit, Sant Llorenç Savall, on hi havia i hi ha 108 casos positius de coronavirus. Bones notícies, tenint en compte el brot que fa afectar molt durament la residència pública del municipi, amb diversos difunts. Sentmenat continua sent el municipi amb menys casos, 35 des de l’inici de la pandèmia i sense cap nou infectat per la Covid-19 en 30 dies.

En el darrer mes, Badia ha arribat al centenar de casos, amb només un nou cas en tot un mes, Polinyà ha passat de 64 a 66 casos i Castellar de 245 a 248. Tot amb increments molt baixos. Ja amb més població, increments també molt moderats a la resta del sector: una desena de nous casos en 30 dies a Montcada i Reixac, Ripollet o Barberà. No obstant, a Montcada i a Ripollet és on hi ha més casos en comparació a fa un mes: entre un 4,5 per cent i un 5 per cent de nous casos. Una desena de nous casos en un mes a Cerdanyola, ja molt per sobre dels 50.000 habitants.

Sabadell, que representa la meitat de població de l’àmbit i la meitat de positius, presenta xifres similars però amb més casos donat el seu volum de població. Així si el 9 de juliol hi havia a la capital vallesana 2.087 casos, el 9 de juliol hi havia 2.130 positius confirmats.

En tot l’àmbit l’increment de casos és del 2,21 per cent en tot el mes. Xifres baixes i lluny de riscos de rebrot, almenys per ara. Així es deriva de la consulta del Mapa de casos de coronavirus per municipi, a hores d’ara la principal (i gairebé única) eina per fer un seguiment més o menys diari de l’evolució de la pandèmia.

Foto portada: entrada a l’hospital Parc Taulí. Autor: David B.